michelle hviid
Underholdning

Michelle Hviid efter tumoren: Jeg vidste ikke, om jeg stadig kunne forføre en mand

7. oktober 2015
af Af Camilla Wass, redigeret til web af redaktionen
foto: Carsten Seidel
Hvordan rejser man sig som en sexet kvinde efter at have været igennem et livstruende sygdomsforløb? Michelle Hviid blev for et år siden ramt af en tumor i hovedet og fortæller nu i sin nye bog om vejen tilbage til sig selv

Michelle Hviid er aktuel med bogen ”Råstyrke”, hvor hun – helt uden filter – fortæller om et sygdomsforløb, der ville have fået de fleste ned med nakken, men som hun med styrke og fighterånd har kæmpet sig igennem. Hun fik nemlig i oktober 2014 konstateret en godartet tumor i hovedet og blev opereret.

I et interview med FEMINA i denne uge fortæller Michelle Hviid nu om sin nye bog, der blandt andet handler om at være – eller ikke være - forfængelig.

- Jeg kunne aldrig finde på at slå en prut foran en kæreste. Men da jeg var så syg, at jeg var ligeglad med, at jeg lå nøgen i sengen, og at folk hev i mig og vaskede mig. Inden operationen ville jeg have sagt: Jeg er overhovedet ikke forfængelig. Jeg får ikke ordnet negle, jeg barberer ben som vinden blæser – og jeg sidder jo også hér – uden makeup og med halvvådt hår. Så jeg ER ikke specielt forfængelig. Men da jeg blev syg, gik det op for mig, at jeg er MEGA forfængelig – jeg havde bare været vant til, at ligegyldigt hvad jeg gjorde, så lignede jeg ikke en sæk kartofler. Dét var jeg bange for at miste – og så skete det jo, siger Michelle Hviid.

Den næsten fem centimeter store tumor landede som en bombe i hendes liv. Læs, hvordan Michelle Hviid oplevede det, her

Bogen er stærk tobak – sandheden serveret i rå, konstaterende sætninger.

- Jeg hader tabuer og synes, der er enormt meget handlekraft i sandheden. Jeg kan UMULIGT være den eneste i verden, der har haft det sådan, og jeg gider ikke skamme mig over det. Da jeg fik at vide, at jeg skulle skæres i hovedet, ledte jeg efter billeder på nettet af, hvordan man så ud efter sådan en operation – men uden held. Så længe ingen tør blotte sig, mens tingene står på, har vi ikke noget billede af, hvordan det VIRKELIG er.

Michelle Hviid smiler og tager sit lyse hår væk fra ansigtet.

-Arret er blevet meget pænere, siden jeg lagde et billede af det på Facebook, men jeg har fået 28 sting og er blevet helt døv på højre øre. Jeg mangler stadig at få følelsen tilbage i en del af ansigtet, og mine læber er som elastik, der er sprunget. Jeg øver mig i hele tiden at styre dem, siger Michelle Hviid.

Michelle Hviid: Kan man stadig forføre?

Er man stadig en sexet kvinde, selv om man har været alvorligt syg? For Michelle Hviid, der altid havde haft forførelsen og det seksuelle spil som en vigtig del af sit liv, blev dette spørgsmål ved med at rumstere.

”Jeg har fandeme brugt meget tid på at være flov”, siger Mia Lyhne

- Mit selvbillede ændrede sig. Jeg har altid godt kunnet lide legen i at forføre, og jeg elsker at tænde min mand. Hvis jeg ikke kan DET – hvem er jeg så? Og jeg vidste ikke længere, om jeg kunne. Hvordan skulle jeg sidde og have flirt i øjnene, når jeg ikke længere kunne lukke mit højre øje? Hvordan skulle jeg være sexet, mens jeg savlede ud af munden – eller hvis jeg ikke kunne ramme døråbningen?

Michelle Hviid var forelsket i lægen Per, da hendes tumor blev opdaget. Men forholdet gik i stykker, mens hun var syg. Selvom forholdet var nyt, tog det hårdt på Michelle at blive single, mens hun var alvorlig syg.

- Når alle var gået i seng, og alt var lukket og slukket, lå jeg alene i min seng og var MEGA ensom. Jeg havde sendt min mor hjem, fordi hun hjalp mig alt for meget. Jeg var nødt til at lære selv at lave havregrød og skrælle kartofler, selvom jeg faldt og smadrede ting undervejs. I begyndelsen kunne jeg bruge en hel søndag på at skrælle fire kartofler, men jeg GJORDE det, fortæller Michelle Hviid med stolthed i stemmen.

I dag er hun kæreste med Niels, som kontaktede hende, efter hun havde skrevet en statusopdatering om en mislykket date på Facebook.

- Den læste Niels, og han inviterede mig på middag. Vi havde haft en flirt kørende for nogle år siden, og jeg tænkte: Ham bliver jeg nødt til at være sammen med – ligesom når man er 15 år og leger med det første kys, fortæller Michelle Hviid.

Skulle bruge en mandekrop

- For at sige det ligeud, så skulle jeg bruge en mandekrop. Jeg havde brug for at finde ud af, om jeg stadig kunne kysse. Jeg drak med sugerør i flere måneder, og mens jeg kørte bil, sad jeg og øvede mig i at holde en ispind mellem læberne. Men man kan jo ikke kysse med åben mund og savl – og hvis jeg ikke kunne kysse, kunne jeg så finde ud af at dyrke sex?, siger Michelle Hviid.

”Jeg undrer mig over, jeg er i live!”, siger 98-årige Lise Nørgaard

Frygtløse Michelle Hviid tog af sted på endnu en date – for første gang i sit liv uden makeup, fordi det ene øje ikke kunne lukke.

- Niels var enormt omsorgsfuld, men jeg prøvede hele tiden at skræmme ham væk ved at fortælle om alt det, der var galt med mig – for jeg kunne ikke klare endnu et nederlag. På et tidspunkt sagde han til mig: ”Michelle, hvis du går ud og brækker dig i mit badekar, så synes jeg stadig, du er dejlig”.

- Niels var simpelthen bare så sød, og vi er stadig kærester. Han har lige fået en stor portion følsomhed med, og det har nok været lidt overvældende for ham. Men den åbenhed, der var lige fra starten, gjorde, at vi bare klikkede fuldstændig sammen.

I sin nye bog beskriver Michelle Hviid, hvordan hun efter sin sygdom var nervøs for, om hun skulle starte forfra seksuelt – i en alder af 42 år.

- Det skulle jeg heldigvis ikke, jeg er helt det samme sted som før. Jeg vidste ikke, om jeg kunne – men det kunne jeg heldigvis godt, siger Michelle Hviid.

Læs også