Mette og Steen
Underholdning

Mette ville skrive bog om Gift ved første blik. Så fik hun en mail

10. februar 2023
Af Luise Marie Bekker
Foto: DR
Mette Blume fra "Gift ved første blik" fik mundkurv på, da hun ville udgive bog om programmet.

Denne artikel blev første gang bragt i BILLED-BLADET. Dette er en redigeret version.

Mette Blume fra den seneste sæson af “Gift ved første blik” havde skrevet en bog på hobbyplan, da hun blev gift med Steen i det populære DR-program

– Da jeg skulle giftes i “Gift ved første blik”, tænkte jeg, at det kunne der også komme en bog ud af, så jeg begyndte jeg at tage lidt notater, fortæller Mette til BILLED-BLADET.

Hun kom dog til den konklusion, at det var for kedeligt, så hun droppede tanken og slettede sine notater.

Som bekendt valgte Mette og Steen ikke at forblive gift, og de sluttede ægteskabet og tv-eksperimentet i fred og fordragelighed.

– Efter skilsmissen havde jeg kæmpe optur – havde det været en boksekamp, havde jeg vundet på teknisk knockout, siger Mette til BILLED-BLADET og fortsætter:

– Men jeg fik en kæmpe mavepuster, da jeg så, hvordan det var blevet klippet sammen, og hvordan min – nu – eksmand fortalte ting i pressen. Så jeg tænkte igen, at der måske var materiale til en bog alligevel.

Mette gik i gang med at finde et forlag, og der var da også et, der bed på. Hun begyndte at skrive.

“BRUD på tv” skulle den hedde.

Men omkring 25.000 ord inde – hvad Mette selv vurderer til cirka en tredjedel af bogen – var der noget med rettighederne, der drillede.

Snowman Productions, der står bag programmet, samt DR, ejer nemlig blandt andet navnet “Gift ved første blik”, og Mette måtte stoppe sit skriveri.

– Jeg havde egentligt fået et “go” fra en af cheferne på Snowman, men har netop modtaget en mail fra deres jura, som tydeliggør, at jeg ikke kan skrive bogen, forklarer hun til BILLED-BLADET.

Men Mette kan alligevel snart kalde sig udgivet forfatter.

Til april udgiver hun nemlig bogen “KNALD på datingjunglen”.

– Den handler om, at jeg blev skilt efter et langt ægteskab, da jeg var sidst i fyrrene. At vove sig ud i online dating, hvordan jeg troede, det var – og hvordan det så viste sig at være. Om egne og veninders både dødssyge og vilde og vanvittige oplevelser på dates, og om, hvordan jeg lærte og udviklede mig undervejs. Humoristisk jargon og ikke uden en snert af bitterhed, fortæller Mette til BILLED-BLADET.

Hvad der kommer til at ske med bogen om “Gift ved første blik”, kan hun ikke sige noget om endnu.

– Nu går jeg i tænkeboks med, hvad jeg gør med hensyn til mit materiale til bogen om “Gift ved første blik”, slutter hun.

Læs også