https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1345-mette-lisby.jpg
Underholdning

Mette Lisby: Jeg vil være mere mand

12. november 2013
af Redaktionen
Standup-komikeren misunder mænd, også stenaldertyperne. Hun vil gerne være mere maskulin og gøre noget ved tingene i stedet for bare at sludre om dem

Slå den pæne pige: Mette Lisby, som er aktuel med standup-showet ”F#ck … jeg er i 40erne”, er kendt for at være slagfærdig og lider bestemt ikke af pæne pige-syndromet. Hun mener, at kvinder kan lære meget af mænd. Vi skal finde den indre stenalderkølle frem.

Hvad beundrer du mest hos mænd?
- Mænd har en stor handlekraft, som er helt naturlig for dem. En blanding af både instinkt og opdragelse, tror jeg. De tager det som en selvfølge, at der skal gøres noget og “vi skal videre”. Det er en dejlig, fremadrettet drivkraft. Mænd tager lettere på tingene – det kunne jeg godt tænke mig at kunne indimellem. Og så er det befriende, at man ikke behøver at tage så meget hensyn til, om de bliver kede af et eller andet. På den måde tager de ikke alting så personligt, som kvinder gør – jeg tror, det er, fordi kvinder gør sig så umage for at være perfekte, at der indimellem næsten ikke er plads til at sige “fuck det” og læne sig tilbage og grine af sig selv.

LÆS OGSÅ: Liza Marklund: Min mand siger jeg er billig i drift

Og kvinder? Hvad kan vi?
- Vi kan snakke om tingene igen og igen. Når man har behov for det – og det har man jo vitterligt nogle gange – så er det vidunderligt at være sammen med nogen, der ikke siger ”Jamen det har vi da snakket om?” Og så synes jeg faktisk kvinder er bedre til at hygge sig, hvor mænd er mere rastløse.

Hvilket karaktertræk gad du godt besidde?
- Det er måske lidt mærkeligt at ønske, da jeg som udgangspunkt ikke bryder mig om vrede mennesker, og jeg synes vrede er en mega-dårlig måde at kommunikere på. Men nogle gange gad jeg godt bare reagere uden at skulle igennem “på den en side og den anden side” – og “hvordan får jeg kommunikeret min frustration ud på den bedst mulige måde…” Bare at eksplodere og få det ud. Og så måtte det ligesom for en gangs skyld være nogen andres problem, at de havde gjort mig ked af det.

LÆS OGSÅ: Caitlin Moran: Husk at kæmpe for feminismen

Læs også