https://imgix.femina.dk/media/1c37e189fcc847c9aa1327b9413685eb_0.jpg
Underholdning

Märtha Louise: Jeg var ensom og genert

9. november 2011
af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media
Foto: Eva Lisborg
Den norske prinsesse Märtha Louise fik et helt andet liv, da hun mødte sin skytsengel

Hun tiltales ikke længere med Hendes Kongelige Højhed, hun har sagt farvel til sin apanage, og så har hun åbnet en engleskole i Norge og skrevet en bog om samme emne med sin forretningspartner Elisabeth Samnøy.

Prinsesse Märtha Louise er bestemt ikke en typisk prinsesse. Alligevel forsøgte hun i mange år at passe ind i den rolle, fortalte den norske prinsesse, da hun tirsdag aften deltog i et spirituelt arrangement i Aller-huset på Havneholmen i København, som var arrangeret af magasinet Psykologi, Primetime Kvinder og Mit Univers.

- Jeg prøvede at passe ind og være så normal, som man nu kan være som prinsesse. Men jeg blev ensom og genert og mistede navigationen, sagde hun foran de mere end 500 deltagere i arrangementet.
Hun kunne nemlig fornemme, hvordan andre havde det inderst inde, selvom de på overfladen virkede glade og tilfredse. Derfor troede hun, at hun var helt forkert på den.

Norge er et spirituelt land
Prinsesse Märtha Louise mødte første gang sin skytsengel, da hun var 27 år, og det ændrede hendes liv.
- Der var et nærvær, som jeg ikke kunne nægte, var der, udtalte prinsessen, som oplevede at blive tryggere, kunne tro mere på sig selv og indse, at hun ikke tog fejl alligevel.
Selvom prinsessen anerkendte sin skytengel og begyndte at arbejde med den, kunne man ikke spore den helt samme begejstring hos den norske befolkning. Både engleskolen og bogen "Mød din skytsengel", som netop er udkommet på dansk, blev mødt med en voldsom kritik.
- En prinsesse skal jo helst holde sig til at gøre lige præcis de ting og ikke gøre noget andet. Men jeg tror faktisk, at Norge er et meget spirituelt land, selvom ingen snakker om det, sagde prinsesse Märtha Louise.

Forskellighed er inspirerende
Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Samnøy forsøgte tirsdag aften at forklare, hvordan vi finder vores skytsengel. For der findes ifølge de to kvinder en skytsengel til os alle.
- Skytengle er en fysisk følelse af kærlighed, og de vil være der for at støtte os. Det handler om, at du skal åbne op for dig selv og få et ærligt møde med dig selv. Du skal lytte til, hvad der er vigtigt for dig, udtalte den norske prinsesse og understregede, at man skal skrue ned for de andre stemmer, der forsøger at fortælle én en masse ting, og i stedet lytte til sin egen stemme.
- Jeg behøver ikke at overbevise jer om, at det er det rigtige. Det er rigtigt for mig, og vi er alle forskellige. Det skal vi respektere hinanden for. Jeg synes, det er flot og inspirerende, at vi er forskellige, sagde prinsesse Märtha Louise, inden de to kvinder fortsatte med at signere englebøger til de nysgerrige fremmødte i Aller-huset.

Download alive-appen til din Iphone her

Eller gå ind i appstore og søg på alive.dk

Læs også