https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1331_maria_yde_arrangeret_aegteskab.jpg
Underholdning

Maria Yde fra Aftenshowet: Vi kalder det et arrangeret ægteskab

2. august 2013
Redigeret af Trine Fisker, Søndag 08/02/2013 - 00:00
Værten på Aftenshowet Maria Yde og hendes mand mødte hinanden for første gang da hun var 10. Siden har deres mødre forsøgt at sætte dem op, men uden held. Få svaret på, hvordan de alligevel endte med at finde kærligheden i hinanden

Da Maria Yde, der i dag er vært på Aftenshowet, var 10 år, mødte hun den dreng, der senere skulle vise sig at blive hendes mand og faren til hendes to børn.

Dengang ænsede de ikke hinanden. Så gik der mange år, og en dag siger Marias mor, at hun kender en ung mand, som er blevet single, og som hun synes, Maria skal møde.

Maria Yde synes absolut ikke, at hun skal møde en mand, som hendes mor synes, hun skal møde, og uanset om han er lidt for intellektuel eller ej. Senere bliver hun klar over, at den unge mand har udvist samme modvilje, da hans mor foreslår, at han skal møde én, der hedder Maria og arbejder med tv.

Læs også: I tv-værten Ane Cortzens familie er det hende, der tjener pengene.

MØDTES TILFÆLDIGT NYTÅRSAFTEN

Det blev aldrig til en date mellem dem. Men så helt tilfældigt, til en nytårsfest i 2008 hos fælles bekendte, stod de pludselig ansigt til ansigt.

– Og ... ja, så gik det bare videre derfra med os to. Derfor siger min mor også altid lidt for sjov: Vi lever i et arrangeret ægteskab, der var arrangeret uden at være arrangeret, fortæller Maria Yde.

At der kom børn ret hurtigt derefter, var også, som det skulle være. Hun vidste, hun gerne ville have børn.

– Jeg var dog ikke nået dertil, hvor jeg gik og sukkede efter at få børn. Man skal jo få børn med den rigtige. Og ham havde jeg altså bare ikke mødt endnu, siger hun.

Tv-værten Katrine Hertz Mortensen fik angstanfald efter sin mors dør. På søndag.dk fortæller hun, hvordan hun kom ud af sin angst

DET VAR HAM, JEG SKULLE HAVE BØRN MED

Men nytårsaften 2008 stod han der. Og det vidste hun i samme øjeblik, hun så ham.

– Jeg tænkte virkelig. Dér står han – ham, jeg skal giftes og have børn med, siger hun og gift det blev de.

– Men vi mangler at holde den store fest. Vi holdt et stille og roligt bryllup på rådhuset og kun med vores nærmeste familie. Egentlig ville vi have gået på rådhuset, bare os to, og så med hver vores søster som vidne. Men det gik jo op for os, at der var mange i familien, der ville blive skuffede. Så familien kom med. Og den store fest skal nok komme på et tidspunkt, siger hun.

Læs også