https://imgix.femina.dk/media/article/maria_montell_om_ungdomsaarene_det_var_ikke_min_bedste_periode.jpg
Underholdning

Maria Montell om ungdomsårene: Det var ikke min bedste periode

1. maj 2014
af redaktionen, redigeret af Charlotte Hallbæck
Maria Montell har altid elsket at træne og holde sig sund, men i gymnasiet røg der et par ekstra kilo på sidebenene – blandt andet på grund af musik og kærestesorg

Det er ikke til at se, at Maria Montell er fyldt 45 år. Og den smukke sangerinde og sangskriver er da også vild med at træne og holde sig sund. Men der var lige en periode, da hun var ganske ung, hvor motivationen dalede, fortæller hun.

I starten af teenageårene dansede hun både jitterbug, spiller basketball og surfede ved den lokale strand i Espergærde, men aktiviteterne blev lagt på hylden, da Maria startede i gymnasiet, og der kom musik og kærlighed på skemaet.

- Mit aktivitetsniveau dalede gevaldigt, da jeg startede på gymnasiet, for det var her, jeg virkelig fik øjnene op for musikken. Jeg begyndte at synge, og svulmede op, så jeg faktisk var ret godt i stand. For hver kærestesorg, jeg oplevede, kom der et par ekstra kilo på sidebenene, og rent fysisk må jeg indrømme, at det ikke var min bedste periode, indrømmer Maria.

LÆS OGSÅ: Radiovært Anne Kejser skal være mor til efteråret – men hun er ikke gravid. Læs om hende og kæresten Mettes familieforøgelse

Efter gymnasiet gav hun sig selv et realitetstjek og indså, at det var på tide at gøre noget. Maria drømte om at lave sin egen musik og om at udgive sin egen plade, men hun skulle først finde tilbage til sin sunde form, så hun gik all in på træning.

- Al den træning gav mig energi, men den gav mig også inspiration, så når jeg kom hjem, satte jeg mig straks ned og skrev sange, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Det betyder helt vildt meget for Isabel Friis-Mikkelsen at hun skal giftes med Casper Christensen. Læs, hvordan hun forbereder sig til brylluppet

Lange ture med hunden

I dag er hun stadig aktiv og træner, men i en alder af 45 år handler træningen mest af alt om at få overskud og passe godt på sig selv og sin krop. Maria og hendes mand, filminstruktøren Thomas Villum Jensen bor med deres børn i et hus på landet, og beliggenheden giver hende mulighed for at bruge naturen aktivt.

- Det er efterhånden et år siden, vi fik vores hund, og hun og jeg går hver dag en lang tur nede på marken. Selv om det er hende, der spæner af sted, har jeg alligevel også godt af at blive luftet, og det giver på en måde et break. Men jeg får også et break, når jeg løber, for jeg elsker naturen her i området, og når jeg træner, er jeg mentalt i en form for hvileposition, selvom kroppen er aktiv, siger Maria Montell.

LÆS OGSÅ: Se nogle af verdens smukkeste kvinder uden makeup – kan du kende dem?

Læs også