https://imgix.femina.dk/media/article/1515_margrethe_vestager.jpg
Underholdning

Margrethe Vestager: Da jeg var yngre, troede jeg sundhed handlede om at være slank

8. april 2015
af Gitte Holm, webversioneret af redaktionen
Foto: Martin Høien, All Over
Margrethe Vestager er en aktiv kvinde, men det har hun ikke altid været. I dag har sundhed også fået en anden betydning for hende, end da hun var yngre

Det var Margrethe Vestagers mand, der i sin tid fik hende i gang med at løbe. For da de begge stod foran spejlet for cirka 10 år siden, sagde hun, at hun syntes, de begge da så meget godt ud. ”Ja, men det bliver vi ikke ved med”, sagde hendes mand – og efter de ord, fik Margrethe Vestager snøret løbeskoene. Det fortæller hun i et interview med FEMINA i denne uge.

- Før jeg begyndte at løbe, sagde jeg de værste ting om folk, der løb, for jeg kunne slet ikke sætte mig ind i, at man kunne have lyst til at løbe rundt i cirkler for fornøjelsens skyld. Det gav slet ikke mening, men dengang vidste jeg heller ikke bedre, fortæller Margrethe Vestager, der i dag løber fem-seks kilometer ca. fire gange om ugen, så vidt hendes travle liv i Bruxelles tillader det.

Når presset bliver for stort, har Margrethe Vestager heldigvis gode folk omkring sig. Læs artiklen her

Sundhed handler om balance

Før Margrethe Vestager begyndte at løbe, var der ikke meget anden fysisk aktivitet på programmet. Hun cyklede fra A til B, fordi det var praktisk, og hun spiste sundt for at holde figuren. I dag har sundheden fået en anden betydning, og nu handler det om at have det godt.

- Da jeg var yngre, troede jeg, sundhed handlede om at være slank, men i dag handler det for mig om velvære og balance. På samme måde handler mit løb ikke kun om at holde mig i fysisk form, for det giver mig også mentalt velvære.

Se, hvilke fire bøger, der er Margrethe Vestagers yndlingsbøger

Margrethe Vestager er ingen stor tilhænger af kostreligioner og kontrollerede måder at leve på. Der skal være plads til lækker mad, vin og kanelsnegle, men også på den front er der sket en holdningsændring med alderen.

- Jeg havde et mere kontrolleret forhold til mad, da jeg var yngre, men dengang var jeg heller ikke fysisk aktiv, så jeg kunne udelukkende regulere min krop via kosten. Da jeg så begyndte at løbe, opdagede jeg, at jeg også åbnede en masse døre i forhold til min kost, hvor jeg lige pludselig kunne tillade mig meget mere. Mit løb har altså også været med til at skabe balance i mit liv. Det eneste, jeg fortryder, er, at jeg ikke kom tidligere i gang med at løbe, siger hun til FEMINA.

”Jeg trængte til at vælge mig selv”, siger Karen Hækkerup på spørgsmålet om, hvorfor hun forlod Christiansborg

Læs også