https://imgix.femina.dk/media/80fd41eeb892416692982faa9c7214b7.jpg
Underholdning

Maibritt Saerens: Jeg ville tage 20 kilo på for en god rolle

23. december 2009
af Lene Rode
Foto: Elona Sjögren, Styling: Birgit Axelsen, Hår og makeup: Mette Bundgaard
Skuespiller Maibritt Saerens er aktuel i rollen som Nora i ”Et dukkehjem”. En rolle der kræver et nyt look i form af en kort, platinblond frisure.

Skal vi ikke bare tage det med håret med det samme? Maibritt Saerens synes ikke, det er noget særligt at lade de lange, krøllede lokker falde, og nu næsten er ukendelig med super kort, platinblond frisure. Anledningen er rollen som Nora i "Et dukkehjem", som hun lige nu spiller på Folketeatret. - Det er jo bare hår. Det betyder altså ikke noget for mig. Selv om det godt nok er meget blond!

Maibritt Saerens

Født i 1970 og uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1999.
Havde sin TV-debut i 2000 i "Skjulte spor" på TV3, og samme år modtog hun Reumerts Talentpris. Siden er hun blevet synonym med Søs dramaserien "Krøniken". Har også spillet med i "Sommer","Livvagterne" og "2900 Happiness". Lige nu kan hun ses på Folketeatret i hovedrollen som Nora i "Et dukkehjem".

Parat til at gå langt
Faktisk er Maibritt Saerens parat til at gå ret langt for at komme til at passe til den rolle, hun skal spille. - Jeg ville med glæde tage 20 kilo på for en god rolle. Vi gør sådan noget alt for lidt her i Danmark. De amerikanske skuespillere laver ofte den slags forvandlinge. Tænk bare på Charlize Theron i filmen "Monster". Det var jo fuldstændig vildt at se den ufatteligt smukke kvinde forvandlet til ukendelighed. Her i Danmark spiller vi stort set alle sammen den samme type roller altid. Og for mig vil det sige den stærke, sexede primadonna.

Det indre barn
Maibritt Saerens er meget optaget af det, den moderne psykologi kalder for vores indre barn. Det barn, vi hver især var engang, og som har tilpasset sig andres forventninger for ikke at ende som forladt eller uelsket. - Jeg er et super sensitivt menneske, og jeg spotter lynhurtigt, hvad omverdenen har af "indre børn", som der ikke er blevet taget vare på. Jeg tror, det er det lille barn i os, vi forsøger at trøste, når vi jagter lykken i form af et stort hus, en flot karriere - eller opmærksomhed fra publikum eller bare andre mennesker. Da jeg blev skuespiller, var det blandt andet af den pinlige grund, at jeg ønskede at blive set.

Maibritt Saerens

Verdens smerte på skuldrene
For et hypersensitivt menneske som Maibritt Saerens rammer alle indtryk med ekstra voldsomhed. Hun tager livets store spørgsmål og verdens problemer på sig. Det at være menneske, kunsten, den aktuelle rolle, det indre barn, perfektionismen. Læg dertil finanskrise, klimaproblemer, fattigdom - og menneskelig egoisme, smålighed og grådighed. - Jeg tror, det er vores ubevidste skygger, der skaber al den ubalance, som lurer overalt på kloden. Jeg er ikke ude på at prædike sortsyn, men der er virkelig noget "derude", der prøver at fortælle os noget, og det tænker jeg meget på. I perioder alt for meget. Så kan jeg ikke sover om natten.

En absurd verden
Føler du, karrieren har en pris? - Ja, for pokker! Jeg føler helt klart, min karriere har en pris. Det er en absurd verden, skuespillerens verden. Men det er jo også fedt. Som skuespiller har man mulighed for at formidle og give indsigt i små og store problemstillinger, og det forpligter. Verden har brug for det - og jeg har brug for det. Også selv om det nogle gange gør mig søvnløs.

Læs også:
Nikolaj Steen - Jeg har haft masser af kriser

Læs også