https://imgix.femina.dk/media/e06bc0debe5b419283247a2791bbcc4a.jpg
Underholdning

Mads Mikkelsen: Jeg har en mening om alt!

10. februar 2010
af Susse Wassmann
Foto: Ditte Capion-Damgaard & All Over Press
Han kan ikke helt gennemskue, hvor prædikatet som den tavse, sexede førsteelsker kommer fra, for han taler om alt, hele tiden. FEMINA har mødt Mads Mikkelsen, der er aktuel i filmen Coco Chanel & Igor Stravinsky

- Fik jeg svaret på det hele? Er der ikke flere spørgsmål? siger Mads Mikkelsen og napper mine papirer fra bordet for at tjekke, om der skulle været et emne, jeg har overset. Men det er der ikke. Man skal stå tidligt op for at følge med, når Mads Mikkelsen ruller talegaverne ud. Mit billede af den fåmælte førsteelsker er skamskudt - eller som Mads Mikkelsen siger: - Han er væk! Han eksisterer ikke!

Det er håret, der gør det
Med rollen som Stravinsky beviser han endnu engang vist sin alsidighed - og at han på ingen måde dyrker imaget som "Fætter Lækker". - Nej, det har jeg aldrig gjort. Jeg kan ikke helt gennemskue, hvor det kommer fra, men det var nok noget med, at mit hår faldt ned over øjnene på den moderne måde, da jeg spillede Fischer i "Rejseholdet", smiler Mads Mikkelsen, hvis hår stadig falder ned over øjnene på den moderne måde - nu i en mere grå udgave, hvilket ikke gør ham mindre … well, lækker. Jeg har nok mest et billede af den dér lidt tavse mand - men det er vist ikke rigtigt? - Nej, det er også et af prædikaterne. Privat snakker jeg utrolig meget. Jeg har en mening om alt! fastslår Mads Mikkelsen.

Brænder for alt
Jeg er stadig en aktiv mand i dag, men som dreng var jeg meget hyperaktiv. Jeg ved ikke, om jeg ville få en diagnose, men jeg var ude ad døren fra syv morgen til tolv aften, fra jeg var ganske lille. Og jeg ville gerne være cirkusklovn, hvilket min mor helt alvorligt fortalte til en skolekonsultation. Jeg var forholdsvis god rent bogligt, så de syntes på en måde, det var en dårlig idé. Men jeg blev det jo lidt alligevel … siger Mads Mikkelsen med et skævt smil. På spørgsmålet om, hvad han brænder for i sit liv er svaret. - Alt. Alt? - Ja. Det er svært at sige, at jeg ikke har en mening om alt.

Religion er menneskeskabt
Jeg hænger Mads Mikkelsen op på noget, han har sagt i et tidligere interview - nemlig, at religion er menneskeskabt, og Gud er guddommelig. - Jeg er helt enig. Det er klogt sagt, det der! Det morsomme består jo i, at enhver ved, at Det Nye Testamente er en sammensat historie, som er skrevet 300 år efter Jesu fødsel. Hvis der findes en Gud, er han da absolut ikke interesseret i, at det skal skrives ned på et stykke papir. Det er da for småt til ham. Har du selv en tro - af en eller anden slags? - Ikke nogen konkret tro, nej. Jeg synes, at det er et fantastisk liv, og er der ikke mere, så er det det. Men jeg vil da håbe, at der sker lidt mere end det her - det ville være rigtig sjovt, hvis der var en tur til, slutter Mads Mikkelsen.

Se også:
Liza Marklund: Jeg er samfundskritiker

Tina Lund: Min far er min bedste ven

Saseline: Kærlighed gør blind og skør

Læs også