https://imgix.femina.dk/media/1a77592b89524fb3a0d6b77ba8aa5834.jpg
Underholdning

Lotte Thor Høgsberg: Jeg kan klare mere med Gud på sidelinjen

23. marts 2011
af Nadia Louise Kristensen
Foto: Carsten Seidel, Nicolai Lorenzen
For Lotte Thor Høgsberg er troen lig med større glæde i livet. Med Gud tæt på hjertet sætter hun stor pris på de gode oplevelser, og troen er en uundværlig støtte, når livet er og har været svært

Gud har altid været en del af i Lotte Thor Høgsbergs liv - i hvert fald så længe hun kan huske tilbage.
- Jeg har altid vidst, der var noget åndeligt, der er større end mig selv, siger Lotte Thor, er i dag er 40 år. Hun er lige nu på barsel med sit andet barn, men arbejder ellers som nyhedsvært på DR Update.

Gik i katolsk skole
Hun er ikke vokset op i et religiøst hjem. Alligevel valgte hendes forældre at melde hende ind i en katolsk skole - ikke fordi de gik op i det religiøse, men fordi skolen havde fransk fra første klasse og skoleuniformer. I skolen fik troen lov til at blomstre og for alvor blive en del af hendes liv.
-Vi gik sammen alle sammen i kirke til morgensang. Det er nok det, der har gjort størst indtryk på mig - at være i det kirkerum hver dag. Det var ikke nogen særlig katolsk kirkegang. De talte til os om alt, fra at vi ville få eftersidninger, hvis vi kastede med snebolde, til fadervor. Kirkegangen var mere, som man kender den fra den protestantiske kirke. Min tro på Gud er nok blevet grundlagt ved at sidde der i kirkerummet hver dag og finde roen og trygheden og høre efter, hvad der blev sagt.

Gud med på sidelinjen
I dag går hun mest i kirke i forbindelse med højtider, men når hun har haft brug for at finde ro og svar, kan hun også opsøge kirkerummet. Gud er også et holdepunkt, når livet er svært. Efter hun fødte sin første søn i foråret 2009, blev hun ramt af en ansigtslammelse i den ene side af ansigtet.
- Det slog mig, hvor skrøbelig jeg er. Jeg tyede til alverdens alternative metoder, men også min tro. Jeg tror simpelthen, jeg kunne klare mere, fordi jeg vidste, at Gud var med på sidelinjen, siger Lotte Thor.
Og om det var Gud eller de alternative metoder, vides ikke, men i dag kan Lotte Thor Høgsberg i hvert fald smile med hele ansigtet.

Vil have troende mand
Det er nærmest utænkeligt for hende at dele livet med en mand, der slet ikke tror.
- Med alderen er det blevet vigtigere, at den, jeg er sammen med, også er troende. Jeg har haft flere kærester, der var ateister, og jeg har altid vidst, at det i hvert fald ikke var dem, jeg skulle giftes med. Jeg ville aldrig kunne acceptere, at mine børn ikke skulle døbes.
Selvom hun er blevet gift med en mand, der tror på samme kristne Gud som hun selv, bliver der ikke bedt bordbøn hver aften eller talt om Gud hele tiden. Bortset fra en bibel, en salmebog og et par kors så er Guds fingeraftryk ikke særlig tydeligt i deres hjem. Men det er de indeni.

Bog om tro
Lotte Thor Høgsberg har også levet et liv på farten i mediebranchen og gået i byen på de hotte in-steder. Derfor er der også nogle, der indimellem bliver overraskede, når hun fortæller, at hun er troende. Det blev for alvor kendt blandt de fleste for godt et år siden, da hun sprang ud som forfatter til bogen "Dig, mig og Gud". Det var ganske naturligt for hende at sige ja tak til projektet, da hun blev kontaktet af Bibelselskabet med ideen.
- At arbejde med bogen bekræftede mig i, at tro er vigtigt for mig. Og så var det en stor oplevelse at møde andre yngre mennesker, man kunne tale om tro med.

Læs også

https://imgix.femina.dk/legacy/media/0160bdad395240e8b6652247366e3484.jpg

Er engle fup eller
fakta? Læs
forskellige bud

https://imgix.femina.dk/legacy/media/7a124855f00c4ce884441c24f8f7d628.jpg

12 trin til at
opnå lykke

femishop

Læs også