https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1343-liza-marklund-blodprop.jpg
Underholdning

Liza Marklund: Troede jeg havde en blodprop

24. oktober 2013
af Tine Bendixen, redigeret af Lisbeth Madsen, FEMINA, Aller
MediaFoto: Petra Kleis
Den svenske succes-forfatter Liza Marklund har aldrig været et forfængeligt menneske, så motion var ikke tidligere noget, hun brugte meget tid på. Men det forandrede sig efter en barsk oplevelse, hvor lægerne troede, hun havde fået en blodprop i benet

- Jeg skrev den ene arm i stykker. Den faldt simpelt hen sammen. Så faldt den anden arm sammen. Og så fik jeg så ondt i det ene ben, at de på sygehuset troede, jeg havde fået en blodprop. Så dér blev jeg undersøgt af en læge, som var omkring 12 år – de er jo så unge nu. Han kommer fluks ind og kigger på mig, for blodprop, det er lidt alvorligt, ikke? Så han undersøger mig og siger så med enorm ærgrelse i stemmen: ’Men du er jo bare UTRÆNET! Dér begyndte jeg at træne, siger Liza Marklund.

LÆS OGSÅ: Her er træningsprogrammet, der giver dig en flad mave

Et slidsomt job
Det er bl.a. arbejdet som forfatter, der slider på hendes krop, så hun er nødt til at holde træningen ved lige, og det sker med hjælp fra en personlig træner.

– Jeg SKAL træne. Jeg får ondt i arme og ben, når jeg sidder og skriver, og har dårligt tid til at hente kaffe, mens jeg gør det, så jeg har trænet regelmæssigt i mange år, og jeg har haft samme træner i alle årene, det er min luksus.

LÆS OGSÅ: Sonja Richter: Jeg kan godt lide at være grim

Aldrig rigtigt smuk
Det er bestemt ikke ønsket om evig ungdom, der driver den slanke forfatter ind i træningslokalet. I det hele taget siger udseendet hende ikke ret meget, og hun mener heller ikke, at hun var meget smuk som ung, og derfor gør aldringen hende ikke noget.

– Jeg er ikke selv så interesseret i udseende og har aldrig interesseret mig for mode, og jeg bekymrer mig heller ikke særlig meget om min alder. Men jeg tror, det kan være besværligt at blive ældre for kvinder, som har været meget smukke som unge og fået meget bekræftelse for deres skønhed. Har man aldrig haft skønheden, gør det ikke så meget, ungdommen forsvinder, for det gør den jo for alle, siger Liza Marklund.

LÆS OGSÅ: Liza Marklund: Jeg er ret uinteresseret i lykke

Læs også