https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1338_lise_roenne.jpg
Underholdning

Lise Rønne efter barsel: Jeg har været helt til rotterne

24. september 2013
redigeret af Trine Fisker, Søndag
Lise Rønnes 11 måneders barselsorlov har både været den lykkeligste tid og den allerhårdeste

Mange danskere kender Lise Rønne fra jobbet som vært på X-Factor. I fire sæsoner – kun afbrudt af en barselsorlov – blev hun sammen med dommertrioen og de mange deltagere en del af danskernes fredag aften.

I løbet af den sidste sæson kunne seerne ikke kun følge deltagernes udvikling, men også Lise Rønnes anden graviditet.

LÆS OGSÅ: Gense de smukke kjoler, Lise Rønne havde på som vært for X-Factor, og få svaret på hvorfor hun afviser at blive X-Factor-vært igen – på søndag.dk

I dag har hun Nelson på tre år og Eva på snart et år. Og nu kan hun så se tilbage på tre år med børn.

– Den største forskel på Lise 2009 og Lise 2013? At hun er træt. Jeg er meget træt. Og jeg snakker meget om den træthed, siger hun og griner.

– Men nej, jeg føler mig i virkeligheden meget stærkere end for fire år siden. Jeg føler nærmest, jeg kan klare alt. Fordi det er den ultimative prøvelse at få en hverdag med børn til at gå op og skabe nogle unger, der er glade og trygge. Det kræver benhårdt arbejde. På den måde har jeg en følelse af, at der ikke er særlig meget, jeg ikke kan klare, siger hun.

LÆS OGSÅ: Tv-værten Louise Wolff har aldrig haft en karriereplan

DEN LYKKELIGSTE TID - OG DEN ALLERHÅRDESTE

Men der er alligevel udfordringer i hverdagen, og det er da heller ikke alt, Lise Rønne kan klare.

– Nu bliver udfordringen for mig så, at det også er okay, at der er dage, der ikke er fantastiske. For sådan vil det jo være. Det skal man ikke gå i panik over. Men det kan jeg altså godt komme til. Det år, der er gået, har på ingen måde bare været rosenrødt. Det kan jeg sagtens være ærlig omkring. Jeg har været på barsel i 11 måneder, og det har både været den lykkeligste tid og den allerhårdeste. Det har været fra den ene yderfløj af følelsesregistret til den anden, siger hun og fortsætter:

– Jeg har været sindssygt lykkelig, men også ret meget til rotterne, og det er skiftet fra det ene øjeblik til det andet, afhængig af hvor træt jeg har været. Følelserne har i den grad siddet uden på tøjet, forklarer Lise Rønne.

JEG HAR BRUG FOR AT TRÆKKE VEJRET

Og ligesom så mange andre mødre på barsel, så har Lise Rønne også haft oplevelsen af ikke at have nok tid.

– Indimellem skal der bare så lidt til, før jeg knækker og tænker: Jeg kan ikke mere! Jeg kan ikke mere kartoffelmos! Kan ikke mere ikke-engang-tid-til-at-læse-en-avis! Jeg har brug for at få lov til at trække vejret.

– Nogle gange har det vitterlig været en følelse af ikke at kunne få luft, når man stod der kl. 9 om morgenen og hakkede løg, fordi så var aftensmaden gjort parat, så der var tid til børnene, når de kom hjem, siger Lise Rønne.

Læs også