https://imgix.femina.dk/media/article/1520-lise-baastrup1.jpg
Underholdning

Lise Baastrup fra Rita: Jeg stiller ingen krav til min kæreste

13. maj 2015
webversioneret af redaktionen
foto: Carsten Seidel
På trods af sine kun 31 år har stjernen fra tv-serien Rita været sammen med sin kæreste i ni år. Og hun har ondt af den nye reality-generation, der går mere op i, hvordan deres Facebook-billeder ser ud, end hvordan de er at være sammen med

31-årige Lise Baastrup fra tv-serien Rita har kendt sin kæreste i ni år. Kærligheden dumpede ned midt i en fest, og siden har det langtidsholdbare par holdt sammen. Selv har hun fornemmelsen af, at hun muligvis har været ekstra heldig. Det fortæller hun i et interview med FEMINA i denne uge.

-Nogle gange tænker jeg: Tænk, hvis jeg ikke havde været der den dag, hvor han også var til den fest. Havde jeg mon så en kæreste i dag? For på det tidspunkt gad jeg faktisk ikke have nogen kæreste, jeg skulle starte på skuespillerskolen, og det ville bare være irriterende at skulle gå og savne en, jeg skulle koncentrere mig om den skole. Så DUMPEDE kærligheden bare ned. Han kom bogstaveligt talt ind ad døren til den fest, hvor jeg stod, og… så var det, som om det ikke var mig, der skulle vælge. Det var den følelse: Det var ikke mig, der valgte det. Han havde det på samme måde. Det var, som om det blev valgt for os, siger Lise Baastrup.

”De fleste mænd foretrækker da en naturlig kvinde”, siger Rita-stjernen Carsten Bjørnlund

Har ondt af Facebook-generationen

Historier om kærlighed ved første blik er opløftende i en tid, hvor vi lige har slået danmarksrekord i enlighed. Spørgsmålet er, om vi måske kræver for meget af hinanden.

Det sagde BANG!, da Mille Lehfeldt mødte sin mand

- Jeg stiller ingen krav til min kæreste. Jo, vi er da enige om, at man rydder op efter sig selv, og hvis man har lovet at støvsuge eller lave mad, så gør man det. Men i selve kærestesøgningen stiller man da ikke krav til NOGEN. Folk er, hvem de er, og hvis jeg skulle have en kæreste, som jeg skulle til at lave om, ville jeg da ikke gide have ham in the first place. Min kæreste har jeg jo taget, fordi han ER sådan. Når vi zapper forbi TV3’s realityprogrammer, snakker vi tit om, at vi har så ondt af den generation, hvor man skal være på de sociale medier hele tiden, og det hele handler mere om, hvordan dit Facebookbillede ser ud, end om, hvordan du er at være sammen med. Det må være så hårdt. Og så findes der ydermere nogle, der er så imbecile, at de siger: ”Jeg skal have en kæreste, der bruger størrelse 39 i sko og har silikonebryster, og hvis hun har lidt for mørkt hår i spidserne, gider jeg ikke.” Så synes jeg, du skal tegne din kæreste i stedet for, for du vil jo overhovedet ingen kæreste have! Mennesker, der tænker sådan, går ikke efter kærlighed, de savner ikke kærlighed. Når jeg ser de realityprogrammer, tænker jeg, at de mennesker næsten føler en stolthed over deres egne krav til en kæreste. Det betyder åbenbart, at de selv ”er noget”. Men de bliver grimmere og grimmere for hvert ord, de siger, for hvert ord, der kommer ud af munden, synes jeg, de mere og mere ligner et mumieskelet fra en film. Man ser sjælen derinde bagved og tænker: Det er ødelagt, det dér. Det er SÅ ødelagt, siger Lise Baastrup til FEMINA.

Hvordan fandt L.O.C. og Christiane Schaumburg-Müller egentlig sammen? Læs interviewet med L.O.C.

Køb abonnement på FEMINA enten på din iPad eller som blad - og få spændende interviews med kendte danskere hver uge:

https://imgix.femina.dk/abo_ipad_artikel_banner_610x80_1.jpg
https://imgix.femina.dk/abo_blad_artikel_banner_610x80_1.jpg

Læs også