https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1349-lis-soerensen.jpg
Underholdning

Lis Sørensen: Jeg lærte meget af at få et nej

6. december 2013
af Tine Bendixen
Foto: Sif Meincke
Lis Sørensen har tilbragt det meste af sit liv i musikbranchen. I medvind det meste af tiden. Men hun har også oplevet situationer, der har krævet at hun slog i bordet

Tilbage i år 2000 sad Lis Sørensen på sit pladeselskabskontor. Hun ville lave sit ”Rose” projekt med Sebastians sange. Og fik et rungende ”Nej!” fra pladeselskabet. Det ”nej” blev epokegørende for hende som kunstner, fortæller hun til FEMINA.

- Egentlig var det mit allerførste nej. De ville have mig til at lave svenske hitlistepopsange på dansk i stedet. Men jeg hører mig selv sige: ”Nej dét skal jeg ikke.” Det kunne jeg slet ikke få til at hænge sammen med mig. Tidligere havde jeg bare præsenteret mine ideer, og så var de blevet godtaget: ”To måneder i studiet med dig med alt betalt, for vi sælger i hvert fald 100.000”. Så kommer der andre tider og andre pladeselskabsdirektører, og man bliver pludselig en kvinde midt i fyrrerne, og nogle tænker måske: ”Nu har vi kraftedeme hørt nok til dig”. Hvor man så, ligesom jeg gjorde, må sige: ”Det kan I kraftedeme tro, at I ikke har”. Ha ha. Og så ”Ta’ den!”.

LÆS OGSÅ: Abba-Agnetha er tilbage på scenen

Så den dag gik hun hjem til sin mand Jan Sivertsen og sagde:

- ”Jeg var kraftedeme ved at smadre et glasbord inde på mit pladeselskab i dag, for jeg knaldede hånden så hårdt ned i bordet, at der var fare for personskade.” Men jeg lærte rigtig meget af at få et nej, der var så stort og så rungende. For det fik mig til at tænke: ”Fandeme nej!” Jeg fik lavet min ”Rose” plade, som jeg er så lykkelig for i dag. Så jeg kan bare godte mig ved tanken om det, der skete dengang. Og at jeg ved egen lyst og disciplin er et andet sted nu. Det er dejligt, siger hun til FEMINA.

KRISER GØR STÆRK

13 år efter ”Nej”’et kan Lis Sørensen fejre 30 års jubilæum som solist. Ikke mindst fordi hun har holdt fast i sig selv. Og fokuserer på det positive i livet.

- Det lyder så patetisk, men man skal prøve at huske, hvad det er, der gør en glad. Hvad det er, der giver den gode søvn og den lette gang på jorden. Så har man så meget overskud til at løse de konflikter, der jo kommer. De gange hvor jeg har mødt modstand - det er jo dér, jeg skal vise, om jeg kan rejse mig igen. Det er kriser, nederlag og modstand der gør, at man kommer op og viser, hvem man er.

Læs hele interviewet med Lis Sørensen i denne uges FEMINA.

LÆS OGSÅ: Mette Lisby: Jeg vil være mere mand

Læs også