Linse Kessler
Underholdning

Linse Kessler er færdig med at slå

2. juli 2012
af Tine Bendixen, redigeret af Nicola Voss
Foto: Sif Meincke
Linse Kessler er 46 år men har sammenlagt brugt 7 år på at sidde i fængsel. For vold. For hash-smugling. Ulovlig våbenbesiddelse og værre ting…. (mere om det længere nede i artiklen) Nogle gang har det været temperamentet der kogte over, men det har også været for at beskytte sig selv og ikke mindst hendes datter Stephanie

Linse Kessler, har du været en god rollemodel for Stephanie?
- Nej, det tror jeg faktisk ikke, jeg har. For jeg er gået efter guldet. Jeg har siddet i fængsel. Så det er ikke så godt, hvis hun nogensinde står i en situation, hvor hun skal tænke: Hvad ville min mor have gjort her? Så ved hun, at hendes mor ville være gået efter pengene eller ville have tævet den person, der står foran hende i stedet for at tænke: Det er bedre at gå sin vej. Linse havde håbet, at Stephanie ville læse til dyrlæge. Så "det allerdummeste", hun har gjort, er at give Stephanie et job på stripklubben, hvor hun tjener for mange penge.

Linse Kessler var lige blevet 24, da hun blev mor til Stephanie. Stephanies far var en sød fyr, men er i dag narkoman.

Har du været en god mor?
- Ja, jeg har været en god mor. Men jeg har også været en dårlig mor. Fordi jeg har siddet i fængsel. Det er tarveligt, og det er egoistisk. For når jeg står ud af min bil og tæver en P-vagt med en halv liter Faxe Kondi, så ved jeg jo godt, hvad klokken har slået. Jeg har snakket rigtig meget med Stephanie om det. Men jeg får ikke en bedre datter, for hun tilgiver bare alt og kunne aldrig finde på at være vred på mig over noget. En del af min tid i spjældet har været, før jeg fik hende. Efter havde jeg kun en større dom på to år. Det var, da jeg stak én ned. Men det var sådan lidt for vores begge tos skyld, Stephanies og min, så vi kunne få fred.

Stak du én ned???
- Ja, en pige i Njalsgade. Jeg kom sammen med en rocker og kunne ikke komme af med ham. Han ville ikke lade mig være. Hun havde blandet sig og gjort sagen meget værre, så jeg slet ikke kunne komme af med ham. Men så ... stak jeg hende simpelt hen ned for at komme væk. Forklaring følger: Sagen er, at de gængse regler ikke altid kan bruges til noget i det parallelsamfund, Linse lever i. Det er ikke en undskyldning, bare en forklaring: Hvis man vil overleve, må man have sin egen strategi. Linse regner den ud på sin egen temmelig uortodokse måde. Hun havde f.eks. et par dage før overfaldet konsulteret en sygeplejerske for at finde ud af, hvor hun absolut IKKE måtte ramme.

Hvad skete der i dig, da du havde stukket?
- Jeg tænkte: Hun skal bare ikke dø. For der var jo en plan med det: Jeg skulle være væk i et stykke tid, så jeg var "ude af øje, ude af sind" for rockeren. Når jeg så kom ud igen, kunne Stephanie og jeg have et dejligt liv for os selv i fred. Planen lykkedes. Jeg smilede faktisk, da jeg gik ind i politibilen med håndjern på. Jeg havde sørget for babysitter og alt.

Læs også: Linse Kessler: Jeg synes selv, jeg er blevet en dejlig person

Du lever nærmest uden for loven?
- Ja, det gør jeg. Og så kommer man nogle gange i karambolage med den rigtige lov. Men jeg benytter mig også af loven, for jeg vidste, jeg ville blive anholdt. Jeg ringede selv efter politiet.

Havde du prøvet at få politiet involveret inden?
- Det gør man ikke i min verden. Det havde heller ikke nyttet noget. Hvad skulle politiet stille op? Han hadede os bare. Så fik jeg tæv nogle gange. Hvad kan politiet gøre ved det? Sige: "Det må du ikke" og give ham en uge i spjældet. Her er det, Linse forbarmer sig over mig, tumpen, der ikke fatter, hvorfor hun så ikke lod det gå ud over ham, som var problemet?
Fordi rockere har venner ...
- Så ville der være nogle andre, der kom efter mig, og så kunne Stephanie og jeg være på flugt resten af vores liv. Jeg var nødt til at gøre det rigtige. Og den strategi fungerede bare.

Hvordan er det at sidde i fængsel?
- Det er skønt. Den lader vi lige stå et øjeblik ... Så siger hun:

- Det er ikke skønt, når man har et barn - man savner sit barn. Men ellers. Fordi der er fred og ro og træning og ordentlig spisning. Struktur. Jeg er sikkert blevet institutionaliseret med tiden. Det er nok meget godt.
Fængsel er spild af liv!
- Nej, der er også et liv derinde, og det er også dejligt. Det er ikke spild. Der er noget godt ved alting - man skal bare finde det. Der er nogle meget lækre mænd af og til. Så kan man gå og kigge lidt. Og tage en "tur".
I fængslet???
- Ja, i de åbne kan man godt. Horserød har jeg døbt "Love Farm". Alle finder sammen på kryds og tværs.

Alligevel har Linse Kessler ingen planer om at vende tilbage til fængselslivet.
-Nu slås jeg ikke mere. Eller rettere: Jeg prøver at lade være, for jeg har meget temperament, når jeg oplever noget som uretfærdigt, men det hjælper at tænke på min business. Hvor Linse Kesslers lillebror, bokseren Mikkel Kessler, slår professionelt og for penge, så slår Linse Kessler privat - hvis nogen er onde ved dyr eller finder på at genere hendes veninde Lebbe-Lone, går Linse Kessler fluks til makronerne.
- I virkeligheden drømmer jeg om en harmonisk verden, hvor vi alle sammen er søde ved hinanden. Og ikke slår. Og jeg kan godt selv høre, det lyder dobbeltmoralsk ...

Læs også: Mor og datter: Sådan har vi det med vores krop

Læs også