https://imgix.femina.dk/media/d31134d4422646b582e19888823aef13.jpg
Underholdning

Line Baun Danielsen om fyringen: Jeg var rasende!

16. november 2011
af Susse Wassmann
Foto: Tom Lindboe
Tv-værtindens fyring fra ”Go’morgen Danmark” blev startskuddet på hendes egen virksomhed

Monica Lewinsky, Mike Tyson og daværende prinsesse Alexandra er bare et lille udpluk af de kendisser, Line Baun Danielsen har mødt på sin vej mod TV-tinderne. Fra den spæde start på "TV2 Sporten" går vejen blandt andet over "Nyhederne", "Linen ud", "Mors hammer" og "Sporløs".

Bedst kendt er hun dog nok som vært på "Go'morgen Danmark". Men som 47-årig bliver Line Baun Danielsen og hendes medvært på "Go'morgen Danmark", Ole Stephensen, fyret på gråt papir. Og meddelelsen bliver ikke overbragt af hendes arbejdsplads - men af Ekstra Bladet.

- Det var helt vanvittigt. Selvfølgelig har enhver virksomhed ret til at træffe de beslutninger, som de mener er bedst ... men måden, det foregik på, var ikke i orden. Og jeg synes ikke, det er noget sagligt argument at fyre folk på grund af deres alder.

- Hvordan påvirkede det dig?

- Jeg var da rasende! Spørg en psykolog, så finder du ud af, hvilke faser man går igennem, når man bliver fyret. Først bliver man ked af det ... så bliver man rasende ... så handler man! Og det var det, jeg gjorde. Jeg var ked af det i juli, rasende i august, og i september havde jeg startet mit eget firma, fortæller Line Baun Danielsen, der nu har startet kommunikationsbureauet, LBD Kommunikation, og som i bakspejlet godt kan se, at der også kom noget godt ud af fyringen.

Den pinkfarvede bog
Selv om fyringen var en realitet, skulle Line stadig op klokken fire om morgenen og sætte sig i værtsstolen på "Go'morgen Danmark" de næste seks måneder. En urimelig tjans, skulle man mene - men hun og Ole besluttede sig for at være professionelle omkring det og ikke lade sig mærke med noget. Og det var da også på en af morgentjanserne, Line Baun Danielsen fandt den afgørende styrke til at komme videre. I form af en pinkfarvet bog.

- Vi får jo så mange bøger på redaktionen, og en dag lå Pernille Melsteds "Find din passion på 4 uger" derude, og jeg tog den med hjem. Der var en masse konkrete opgaver og spørgsmål, man skulle stille sig selv, og bare det at begynde på tankeeksperimentet omkring alle de drømme og ambitioner, jeg altid har haft, var virkelig godt for mig. Jeg fulgte bogens anbefalinger og skrev det hele ned. Da jeg var igennem halvdelen af bogen, var jeg allerede videre. Det satte virkelig gang i en proces.

Læs også: Line Baun Danielsen om verdens bedste mor

Anti-jante
Drømmene blev realiseret i et kommunikationsbureau, LBD Kommunikation, hvor Line Baun Danielsen for første gang blev herre i sit eget arbejdsliv. Siden har hun sammen med en partner startet iværksætterportalen Ready Set Grow, som tilbyder iværksættere og virksomheder en genvej til succes via de ideer og kompetencer, det erfarne makkerpar har genereret.

Så med eget firma og værtsjob på TV2 Lorry er der stadig fuldt knald på hverdagen i Gentofte, hvor Line Baun Danielsen bor alene sammen med sine to sønner, Emil på 15 og Rasmus på 10. Forskellen er, at det er en mere afklaret Line, der står op om morgenen nu.

- På den måde blev fyringen et vendepunkt. I et job som mit bliver man jo evalueret af andre hele tiden; hvis du har medvind, føler du dig proppet med selvtillid, men hvis du i en periode får hammeren, har selvtilliden det ikke skide godt. Så det at sætte sig ned og finde ud af, hvad man egentlig er rigtig god til, er jo anti-jantelov. I dag bestemmer jeg selv og siger nej til meget mere, end jeg før har gjort. Det kan godt være, jeg skuffer nogle mennesker - til gengæld skuffer jeg aldrig mig selv. Og det har været stort at lære. At sige nej.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/websites/femina-dot-dk/website/dig-og-dit-liv/karriere/2011/11/1146-line-baun/1147-line-baun-d.jpg

Line Baun Danielsen har fornylig udgivet en bog om sine mange år i tv-branchen.

Bogen hedder "Bag skærmen - om mine møder med kendte og ukendte og om at lave tv til stregen"
og koster 199 kr. Køb den her.

Læs også