Lily Collins
Underholdning

Lily Collins får ny hovedrolle i "Barbies" efterfølger

8. august 2023
Af Christoffer Mygind Juul
Foto: Jordan Strauss/AP/Ritzau Scanpix, Jim Young/Reuters/Ritzau Scanpix
Endnu en dukke fra Mattel bliver nu bragt til live ovenpå "Barbie"-filmens kæmpe success.

Årets helt store blockbuster er uden tvivl Greta Gerwicks "Barbie"-film, der har slået flere rekorder siden premieren den 21. juli.

Den er blandt andet allerede den bedst sælgende film nogensinde instrueret af en kvinde.

Hvis du også er blevet blæst bagover af filmens gennemførte univers og gribende budskaber, så kan der meget vel være godt nyt i vente.

For Barbie er ikke den eneste dukke fra Mattel, der bliver bragt til live med en spillefilm og dermed puster nyt liv til flere barndomsminder.

En film om den populære miniaturedukke Polly Pocket er nemlig på vej.

Det har den været siden 2021, hvor det først blev annonceret, men siden er gået mere eller mindre under radaren på grund af den massive hype omkring "Barbie".

Til at styre filmen i retning af succes, har Mattel allieret sig med skuespiller og instruktør Lena Dunham, der i 2012 bragede igennem skærmen med sussesserien 'Girls', som både skal skrive manuskriptet og instruere filmen.

Polly Pocket
Foto: Jim Young/Reuters/Ritzau Scanpix

Og det er åbenbart det perfekte match.

– Polly Pocket var ansvarlig for utallige timers barndoms-eskapisme for mig – hun gav mig en lille verden af ​​magi og autonomi til at skabe historier, så det er ret poetisk at tage fat på de samme idéer nu som instruktør, fortæller Lena Dunham til mediet Variety.

Selv om filmen har været på tale i to år, er der kun én bekræftet skuespiller i projektet. Og det er ingen ringere end "Emily in Paris"-stjernen Lily Collins, der kommer til at menneskeliggøre den populære minidukke.

Filmen, der efter sigende kommer til at handle om en unge pige og hendes dukke på lommestørrelse, der former et unikt og uventet venskab, er endnu ikke gået i produktion.

Det skyldes blandt andet den omfattende strejke i Hollywood. Derfor er det heller ikke til at sige endnu, hvornår filmen kan opleves i biograferne.

Men efter alt at dømme – fra Mattels massive succes med "Barbie"-filmen til Dunhams umiskendelige talent – bliver filmen højst sandsynligt en biografsucces.

Om den kommer til at have ligeså stor popkulturel effekt som "Barbie", og vi dermed kommer til at iklæde os Polly Pocket-lignende tøj, som flere brands allerede har leget med, må tiden vise.

Og så kan du godt glæde dig til at se meget mere af barndommens velkendte karakterer på det store lærred.

For Mattel har hele 45 film i støbeskeen om deres mest populære legetøj. Udover Polly Pocket kan du derfor i en nær fremtid opleve fænomener som Hot Wheels, Toget Thomas og sågar kortspillet Uno som spillefilm.

Denne artikel blev første gang bragt af Elle.dk Dette er en redigeret version.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også