https://imgix.femina.dk/media/article/1428-laura-kvist-poulsen-fra-krysters-kartel.jpg
Underholdning

Laura fra Krysters Kartel: Man er nødt til at bruge sig selv

14. juli 2014
af redaktionen
Man kender Laura Kvist Poulsen fra hendes mange finurlige roller i satireserien ”Krysters Kartel”. Men figurerne er alle sammen nogle, Laura kender fra sit eget liv

Vi kender Laura Kvist Poulsen fra satireserien Krysters Kartel, hvor hun blandt andet med stor troværdighed spiller den kvindelige del af det festglade, solariebrune og højtråbende par ”Sannie og Jeff”.

Selv voksede den 40-årige skuespiller op i et socialpædagogisk hjem i Tingbjerg, og persontyperne fra Krysters Kartel ligger ikke langt fra nogle af de typer, der kom i hendes barndomshjem.

LÆS OGSÅ: Derfor gør Mikkel Beha Erichsen sig umage for at være en god mand

- Krysters Kartel er jo Tingbjerg. Min Tingbjerg-tid. Der er også min mor. Alle mulige personer, jeg har mødt gennem livet. På den måde får jeg gestaltet nogle følelser, jeg har med mig. Man er nødt til at bruge sig selv. Jeg kan ikke lave en figur, uden jeg selv kan forsvare den. Jeg kan ikke lave et dumt svin, medmindre jeg har mærket, hvad det er, der gør et menneske til et dumt svin. Der er altid et blødt punkt. Ellers er det uinteressant. Derfor kan jeg slet ikke have Cirkusrevyen, standup eller Bremen. Det er så karikeret. Ingen af delene leder efter det menneskelige. En sprække. For der er altid en åbning ind til et menneske, uanset hvor mærkeligt det menneske er. Den sprække vil jeg altid gå efter. Ellers bliver det sgu ligegyldigt, siger Laura Kvist Poulsen.

LÆS OGSÅ: Kendte kvinder før og nu: Se deres vilde forvandlinger

Slap nu af, ikke?

Selv er hun da også meget ydmyg over for dét at være kendt og skuespiller. Hun kender simpelthen ikke til ”se-mig”-fornemmelsen.

- Når jeg er ude i de store sammenhænge på den røde løbere, bliver jeg lidt sådan: For fanden, vi skal bare til fest, det er jo bare mig. Jeg er ikke god til at tage den dér maske på. Jeg kan godt, men jeg synes, det er dødkedeligt og forfærdeligt, og jeg kommer altid til at drikke et glas for meget, og så bliver jeg mig selv igen. Jeg starter med at sidde og være helt pæn, men så tager fanden ved mig, og så kommer jeg op at skændes med nogen eller siger min mening. Jeg kan ikke finde ud af det med masken. For det er jo LØGN. Helt ærligt – slap nu af, ikke? Hvem er det, der har opfundet alle de dér mærkelige ting med, at vi skal gå rundt og spille noget, vi ikke er?, siger Laura Kvist Poulsen.

Læs også