https://imgix.femina.dk/media/854e3c04d53b42efadf80957bce5a5c5.jpg
Underholdning

Laura Drasbæk: Jeg vil kun gøre ting, jeg godt kan lide

20. januar 2012
af Tine Bendixen
Foto: Tom Lindboe
Mød skuespilleren og blomsterbarnet Laura Drasbæk til en snak om kærligheden, forfængeligheden og det gode liv

Lasse Spang Olsen har været der med værktøjskassen. På femte sal i sin lejlighed på Nørrebro drikker Laura Drasbæk te i stuen, der for nylig er blevet udvidet med et håndbygget genbrugscharmekøkken.
- Det er min kæreste, der har lavet det, siger Laura Drasbæk. Lasse Spang Olsen bor der ikke engang selv. Det må være det, man kalder for kærlighed.
Hun er 35 år. Mor til to. Skuespiller. Forfatter. Danser. Lige om lidt også TV-vært på TV3. Med sig i parforholdsbagagen har hun bruddet med børnenes far, Gerard Bidstrup, og skilsmissen fra Kashmirs Kasper Eistrup.
Iført joggingbukser og hyggesokker og absolut makeupløs er hun ... hippielækker. Blomsterbarn anno 2012. Og totalt karma-cool, da katten kaster sig over et spisebordsben og kradser løs. Det har den tydeligvis gjort før.
- Det er min skyld. Jeg har ikke noget kradsebræt, og et eller andet sted skal den jo gøre det ...

Et kærligt venskab
Lasse Spang Olsen og Laura havde været venner gennem en årrække, da de pludselig blev forelskede. Hvordan kan venskab blive til gryende forelskelse?
- Ja, det er også en mærkelig overgang ... jeg har altid syntes, han var spændende og flot. Det er en del af det at være venner, at man er betaget af dem. Men ... jeg kan ikke huske, at der sådan var noget "inden". Det kom bare. Jeg havde lidt et crush på ham, før det var gengældt. Men det forhold, vi har nu, er meget nyt og spændende, det er ikke meget anderledes end et godt venskab - bare med et godt sexliv oveni. Det er det, jeg synes vi har. Vi har bare bygget en ekstra pakke oven på, som hedder mand-kvinde-forhold.

Kom med backstage med Laura Drasbæk

Jeg drømte om ham i 10 år
Laura Drasbæk føler sig, siger hun, "ret klog på kærligheden".
- Jeg har altid været meget skråsikker i det, jeg har villet. Og når jeg ikke ville det mere. Det har været nemt for mig at gå til og fra. Jeg er selv blevet forladt én gang. Jeg var kun 19 år, men det var meget voldsomt. Han slog virkelig benene væk under mig. Så gik han fra mig. Jeg drømte om ham i 10 år. Han blev ved med at stå som et symbol på noget særligt. Jeg mødte ham for nylig, og der er noget magisk over ham. Det vil der altid være.
- Skulle du ikke se at få lagt låg på?
- Jeg har ikke behov for at lægge låg på eller gøre ting færdige. Men jeg ville aldrig blive forelsket i ham igen. Jeg er et andet sted i mit liv. Det er helt sikkert okay at møde gamle kærester. Så længe man ikke vil ha' dem på samme måde, som man ville ha' dem dengang. For mig er det på en eller anden måde meget et valg. Nu vil jeg Lasse, og det vil jeg SÅ meget. Da jeg var sammen med Gerard, som jeg har børnene med, ville jeg ham. Pludselig en dag ville jeg ham ikke mere, og så gik jeg. Det skete ret hurtigt, og det har jeg aldrig fortrudt. I dag synes jeg, han er det mest fantastiske menneske - jeg elsker hans måde at være på, hans måde at opdrage børn på, hans humør. Han er dejlig at have i mit liv.
- Jamen hvad var det så der ikke duede?
- Jeg var ikke forelsket i ham mere. Det var ikke nogen let beslutning, men jeg havde ikke lyst til at leve mit liv med ham - jeg havde forelsket mig i en anden. Da Kasper (Kashmirs Kasper Eistrup) og jeg siden gik fra hinanden, tog Gerard og jeg tre uger til Thailand med ungerne. Som venner. Ingen af os havde kærester, vi kunne sagtens have fundet hinanden igen. Eller bare hygget os sammen ... det havde der ikke været noget galt med. Men vi var ret glade begge to, det var ikke noget, vi overhovedet overvejede. Det er det, jeg mener med, at jeg har et godt forhold til kærlighed. Jeg synes, det er ret simpelt. Jeg kunne sagtens sidde og sige: Hvorfor gik jeg fra drengenes far for at være sammen med en mand, jeg alligevel ikke skulle være sammen med ... Sådan har jeg aldrig tænkt. Jeg kunne ikke gøre andet end det, som var rigtigt. Så længe man er meget tro mod sig selv og det, man har lyst til, tror på og føler for på et givent tidspunkt, så gør man vel det bedste, man kan, og så er der ikke noget at fortryde.
- Hvad har livet lært dig om mænd?
- Jeg har først NU og forfærdelig sent i mit liv fundet ud af, hvor VILDE mænd er med kvinder. Jeg bliver mere og mere fascineret af, hvor meget mænd kan lide kvinder.
- Ikke kun hvad sex angår?
- Nej ikke kun. Men en del. Mænd bliver nærværende. Kan bare godt lide at være i kvinders selskab. Jeg er vild med mænd. Jeg elsker deres energi og legelyst og ukomplicerethed. Jeg ELSKER mænd. Jeg er så glad for, at jeg har sønner - jeg er meget betaget af dem, og hvis jeg får flere børn, håber jeg, det bliver drenge.

Lækker på fem minutter
Lauras holdning ti livet er enkelt og kontant: Lev det! Øverst oppe på en køkkenhylde under loftet står der vin og champagne, og det får ikke lov at samle støv.
- Jeg kan godt lide at være til. Så godt, at jeg ikke har dyrket sport i et halvt år, fordi jeg ikke har gidet. Jeg vil kun gøre ting, jeg godt kan lide.
- Hvad betyder dit udseende for dig?
- Jeg er egentlig ret forfængelig, men på en mærkelig måde. Jeg kan lide cremer og lange bade og at passe på mig selv, men går gerne på arbejde i mine beskidte joggingbukser. Jeg har ikke særlig meget behov for at være skide lækker og attraktiv til daglig. Det interesserer mig mere at føle, at jeg kan blive det på fem minutter. Det er lige meget med indpakningen, bare det, som er indeni, er lækkert. Men når jeg for eksempel er ude i min kolonihave, er jeg nærmest uigenkendelig. Går ikke i bad i en uge og lever i malertøj.
- Hvad er det gode liv?
- Åh, det gode liv er at have mange børn omkring sig og lave god mad og gå ture i skoven og ha' et drivhus med mange tomater og "Mad Men" på dvd. Og ... børn igen. Mange børn. Det er det gode liv. Og kød i ovnen og rødvin. Og ting, man kan plukke og gøre ude i sin have. Jeg bliver SÅ lykkelig. Det er patetisk, rent svulstig lykke, når jeg går ud i mit kolonihavedrivhus og vander om sommeren. Det giver så meget mening. Jeg ku' godt være Camilla Plum og være lykkelig med det.

Læs også