https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kendte/2013/01/1301-anne-louise-hassing-chanter/1301-anne-louise-hassing-4-art.jpg
Underholdning

Krøniken-stjerne: Jeg chanter hver dag

9. januar 2013
af Mia Qvist Scheelsbeck, FEMINA, Aller Media
Anne Louise Hassing chanter for at se lyset og få en højere livstilstand

Mens andre måske synes, at brusebadet og morgenkaffen er de vigtigste ingredienser for at få en god morgen, er det for Anne Louise Hassing det at chante, der er vigtigt.

At chante betyder egentlig bare at messe, og det gør skuespillerinden gerne mindst en halv time hver dag.

- Helt konkret sidder jeg hver morgen mindst en halv time og chanter mantraet nam-myoho-renge-kyo, som betyder: 'Jeg hengiver mig til den mystiske lov om årsag og virkning, gennem vibration.' Jeg sidder med åbne øjne foran min gohonzon, som er et meget smukt stykke papir med japanske skrifttegn på. Gohonzon er sådan set bare et spejl af dit indre, du chanter ikke til noget uden for dig selv, men aktiverer din egen 'buddha-tilstand' på den måde, forklarer Anne Louise Hassing og fortsætter:

- Man siger også, at du iagttager dit sind, når du chanter, og derved kan du få mere og mere visdom om din egen natur og om, hvorfor du bliver ved med at lide på et bestemt område i dit liv. Man kan sige, at det at chante er som at pudse sin indre diamant.

Henriette Zobel chanter og mediterer for at berige sit liv. Læs, hvordan det hjælper hende i hverdagen

Chantede sig til kærlighed
For Anne Louise Hassing er det at chante ligeså vigtigt som morgenens andre gøremål.

- Det er som et indre brusebad. Jeg kan være så sur og negativ, når jeg vågner, men så ved jeg, at jeg bare skal sætte mig ved mit alter og chante derudad. Så begynder lyset i mit indre stille og roligt at dukke frem, og jeg føler, at jeg kommer i kontakt med mig selv og mit potentiale - får en højere livstilstand. Jeg kan hæve mig lidt op over de hverdagsproblemer og udfordringer, der måtte komme, siger Anne Louise Hassing.

Hun chantede sig faktisk også til kærligheden. Efter lidt for mange forliste forhold, chantede hun to timer hver dag, og fire måneder efter mødte hun sin soulmate.

Vil du lære at meditere og finde ind til dig selv? Få en guide og et overblik over 6 meditationstyper her

Læs også