https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kendte/2013/01/1301-anne-louise-hassing-om-noegenhed/1301-anne-louise-hassing-1-copy.jpg
Underholdning

Krøniken-stjerne: Har ikke noget imod nøgenhed

8. januar 2013
af Mia Qvist Scheelsbeck
Foto: Tom Lindboe
Hun er splitternøgen i en ny film, og det har hun intet imod

Vi kender hende som den søde Ida fra Krøniken, men der er sket en del med Anne Louise Hassing siden den rolle. Hun har bl.a. været med i 'City Singler', der i marts skal på turné med showet 'Frækkere i 2'eren', og hun er aktuel i filmen 'Goltzius and the Pelican Company', som den kontroversielle instruktør Peter Greenaway står bag.

Den handler bl.a. om incest, prostitution, nekrofili, utroskab og voyeurisme, og her optræder Anne Louise Hassing splitternøgen.

- Det kan da godt være, folk bliver lidt overraskede, men det er kun fedt, synes jeg. Det er en film, hvor jeg endelig føler, jeg får vist nogle andre sider af mit talent, som jeg ikke har haft så mange muligheder for i Danmark. Jeg ved da godt, at folk har et billede af mig som den pæne pige, det har nok noget at gøre med mit udseende, at jeg altid bliver castet til den slags roller. Derfor er jeg meget taknemmelig for den rolle. Der er meget seksualitet og sanselighed i den, og det er jo også en del af mig. Og det er en meget, meget smuk film, siger Anne Louise i et interview med FEMINA.

Kollegaen, Anders W. Berthelsen, der også var med i Krøniken, elsker at blive vækket om natten. Læs hvorfor her

Nøgenheden blev kostumet

Hun har bestemt ikke de store betænkeligheder ved at optræde nøgen, og da hun bl.a. spiller Eva fra Bibelen i filmen, ville det være mærkeligt at optræde med tøj på, forklarer hun.

- Jeg havde selvfølgelig nogle betænkeligheder omkring nøgenscenerne, men min agent fik lagt nogle
klausuler ind, og de blev respekteret fuldt ud. Og da jeg først startede optagelserne, følte jeg, nøgenheden faktisk blev mit kostume, fordi Peter Greenaways billeder er så smukke. Så der har ikke været noget tidspunkt, hvor jeg har tænkt: Uuh, hvad har jeg kastet mig ud i?! Det handler om at have tillid til instruktøren, og det havde jeg hele vejen igennem. Og den film er helt klart et af min karrieres højdepunkter, mener Anne Louise Hassing.

Filmen har haft verdenspremiere på filmfestivalen i Rom, hvor Anne Louise Hassing kunne optræde på den røde løber iført en smuk Lasse Spangenberg-kjole.

Helena Christensen har til gengæld aldrig følt sig sexet i et job. Læs hvorfor her

Læs også