https://imgix.femina.dk/media/article/1530_knud_romer_0.jpg
Underholdning

Knud Romer: Livet er meningsløst uden kvinder

23. juli 2015
af redaktionen
foto: Petra Kleis
Knud Romer ville ikke gide stå op om morgenen, hvis det ikke var for kvinderne i hans liv. Ikke gide barbere sig, gå i bad, spise, røre en finger – men bare drikke sig ihjel som en anden bums.

Forfatteren Knud Romer ville ikke vide, hvad han skulle gøre uden kvinderne i sit liv. Det fortæller han i et interview i FEMINA i denne uge.

På hvilken måde er kvinder en drivkraft i dit liv, Knud?

- Nærtagende som et elektrisk hegn og ømme som blå mærker, dominante og kommanderende, ulidelige, urimelige og hysteriske, højre-venstre-blinde, socialt paranoide og forfængelige.

”Hun bliver smukkere hele tiden”, siger Knud Romer om sin kone

- Omvandrende spejlbilleder af sig selv – jeg ved ikke, hvad jeg skulle gøre uden kvinderne i mit liv. Jeg ville ikke stå op om morgenen og røre en finger og ikke gide spise og barbere mig eller gå i bad, men bare sygne hen i en stillestående sump – depressiv og apatisk – og drikke mig ihjel. En bums.

- Hvorfor skulle jeg foretage mig noget som helst – af hvilken grund? For de er den eneste grund, og det er meningsløst uden. De er hånden, som trækker uret op, og døren til verden – og jeg føler mig klaustrofobisk indespærret og udvejsløs og drukner i mig selv, når der ikke er noget at leve for. Jeg vokser sammen som et forstenet søpindsvin og skriger af længsel, siger Knud Romer.

- For hvad er mænd? De er ikke andet end et ensrettet skilt – med en pil, der peger på kvinder. Hele mit indhold af følelser og drifter og fantasier har jeg lagt over i dem som et tomt udtryk, hvis betydning er den eneste ene – og enhver betydning forsvinder med hende, og det gør jeg også. Pist væk.

”Jeg fatter ikke, hun har giftet sig med mig”, siger Knud Romer om sin kone Andrea

Andrea

Knud Romer fandt kærligheden, da han mødte sin kone Andrea Alsted, som han har to døtre sammen med. Hun blev hans redning:

- Alle de dårligste popsange siger det, som det er, og taler sandt – det passer. Du bliver reddet af en kvinde, og hun er meningen med dit liv: Andrea. Hun pillede mig op, da jeg var ved at gå i druk og ulykke og ensomhed, og hun har givet mig alt: Et hjem, mine børn – selv mine bøger ville aldrig være blevet skrevet, hvis ikke jeg havde haft hende at henvende mig til, siger Knud Romer til FEMINA.

Forfatter Morten Sabroe er mere bange for kvinder end for ebola og Islamisk Stat...

https://imgix.femina.dk/1530_knud_romer2.jpg

Læs også