https://imgix.femina.dk/media/article/1439_kira_eggers_blev_fit.jpg
Underholdning

Kira Eggers blev fit: Derfor lagde jeg mit liv om

29. september 2014
af Gitte Holm, redigeret af Charlotte Hallbæck
Foto: Bo Lynge
Da Kira Eggers stoppede som nøgenmodel, tog hun 10 kilo på på seks år. Men så tog hun tyren ved hornene og ændrede sit liv fuldstændigt med hardcore træning

Det er ikke mere end et par år siden, at den tidligere nøgenmodel Kira Eggers lagde sit liv om, efter hun i en periode var blevet lidt for ligeglad med sig selv og sin krop. Det fortæller hun til træningsmagasinet MOVE.

- Da jeg var nøgenmodel, trænede jeg ret meget, men da jeg stoppede, fik jeg en trang til bare at lade stå til. Jeg gad ingenting – ville bare spise og drikke, som jeg havde lyst til, så jeg tog 10 kilo på på seks år. Sådan stod det til i nogle år, indtil jeg i 2012 var med i tv-programmet ”På egen krop”, og det blev startskuddet til mit nye liv, fortæller Kira.

LÆS OGSÅ: Lisbeth Østergård vil som de fleste andre kvinder gerne tabe et par kilo, men ikke så meget, at hun gider gøre noget ved det

Det rigtige sted i livet

For hende var det ikke kun den rette timing. Det handlede også om at have baglandet i orden, da hun kastede sig ud i sit nye kropsprojekt.

- Jeg var det helt rigtige sted i mit liv, da jeg startede på projektet, og det var vigtigt. Har du ikke lyst og overskud til at give den en skalle, opnår du heller ikke de gode resultater. Men jeg havde også de helt rigtige trænere, der forstod mig, når jeg fik nedture. De vidste, hvilke udfordringer jeg ville møde undervejs, og hvordan jeg skulle tackle dem, siger Kira Eggers.

Skal stadig være plads til at nyde

I dag bruger hun sine personlige erfaringer i sit job som personlig træner og kostvejleder. Men selv om hun efterhånden selv er en garvet træner, er der fælder, hun skal være opmærksom på.

- Jeg har skullet passe på ikke at ryge i trænerfælden, hvor du nemt kan komme til at glemme dig selv. Jeg kæmper stadig med gamle vaner, og det har ikke været nogen nem proces at nå dertil, hvor jeg er nu. For mig har det handlet om at skabe en daglig struktur og finde nogle værktøjer til at hive op i mig selv på de dage, hvor jeg bare ikke gider. Når jeg ikke har en plan, har jeg en tendens til at tænke: Jamen, så spiser jeg da bare et stykke kage… Når det er sagt, så lever jeg stadigvæk et liv, hvor der også skal være plads til at nyde. Derfor har jeg skabt en struktur, der hedder 80/20. På den måde føler jeg ikke, jeg går på kompromis med det gode liv, selvom jeg lever supersundt størstedelen af tiden, siger Kira Eggers til MOVE.

Læs også