Lily Collins
Underholdning

Kan du gætte, hvem hendes verdensberømte far er?

5. januar 2022
af Bonna Haagen Pedersen
Foto: Splashnews.com/Splash/Ritzau Scanpix
Hendes far er en prisvindende musiker, og hun er selv en succesfuld skuespiller. Forholdet mellem de to har dog ikke altid været ubesværet.

Vi kender hende fra filmene "To the Bone" og "Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile", hvor hun spillede over for Zac Efron.

Og så har hun hovedrollen i den populære Netflix-serie "Emily in Paris".

I anden sæson af den populære serie har 32-årige Lily Collins også ageret som producer på serien.

Som efternavnet Collins afslører, er hendes far ingen ringere end musikeren Phil Collins.

Han storhittede i bandet Genesis i 80'erne, hvor han var trommeslager og sanger.

Han fik sit gennembrud som soloartist i 1981 med albummet "Face Value," som indeholder kæmpehittet "In The Air Tonight".

For blot at nævne et udsnit af hans andre hits, er han også manden bag sange som "Against All Odds", "Another Day in Paradise" og "Easy Lover".

Ikke den far hun forventede

Lily og Phil Collins har ikke altid haft et nemt forhold til hinanden.

Deres komplicerede forhold har Lily Collins tidligere sat ord på i hendes essaysamling "Unfiltered: No Shame, No Regrets, Just Me", som hun udgav i 2017.

Bogen indeholder også et åbent brev til hendes far Phil Collins, hvor hun ærligt fortæller, hvordan hun oplevede deres forhold i sin barndom.

Lily Collins, Phil Collins
Foto: John Barrett/Shutterstock/Ritzau Scanpix

Lily Collins’ forældre, Phil Collins og den amerikanske skuespiller og arkitekt Jill Tavelman, blev skilt i 1994.

Dengang var Lilly Collins fem år, og efter skilsmissen så hun kun sin far, når der var skoleferier, skriver Daily Mail.

I det åbne brev, som var en del af hendes bog, skrev hun følgende:

"Jeg tilgiver dig for ikke altid at være der, når jeg havde brug for det og for ikke at være den far, som jeg forventede."

"Jeg tilgiver de fejl, du har begået. Og selvom det kan virke, som om det er for sent, så er det ikke. Der er stadig så meget tid til at komme videre."

Påvirkede hendes usikkerheder

I bogen fortalte Lily Collins også om sin kamp med bulimi og spiseforstyrrelse, og hvordan farens skilsmisse fra hans tredje kone, Orianne Cevey, i 2008 påvirkede hende.

Phil Collins, Lily Collins
Her er det Joely Collins, Phil Collins, Orianne Cevey og Lily Collins i 2004.
Foto: Mary Evans/Allstar Picture Library/Ritzau Scanpix

"Jeg kunne ikke håndtere smerten og forvirringen omkring min fars skilsmisse, og jeg havde svært ved at balancere at være teenager samtidig med at forfølge to forskellige voksen-karrierer," skrev hun.

Lily Collins egen kamp med bulimi og spiseforstyrrelser var også en del af grunden til, at hun valgte at spille rollen som Ellen, der lider af anoreksi i Netflix-filmen "To The Bone".

Hun så det som en mulighed for at forstå sin egen sygdom bedre og for at fortælle sin historie igennem en karakter, fortæller hun til Harpers Bazaar.

I brevet til sin far tilføjede Lily Collins også: "Mange af mine dybeste usikkerheder stammer fra problemerne med min far."

Accept og forsoning

Alt er dog ikke ødelagt i relationen mellem Lilly og Phil Collins.

I det åbne brev fortæller hun også, at hun har lært at acceptere, hvordan deres relation har været. Det skriver Vanity Fair.

"Vi tager alle valg, og selv om jeg ikke undskylder nogle af dine, så kan vi ikke omskrive fortiden, når alt kommer til alt."

"Jeg lærer at acceptere dine handlinger og at italesætte, hvordan de fik mig til at føle."

"Jeg accepterer og ærer den sorg og vrede, jeg følte over de ting, som du gjorde eller ikke gjorde, og som du gav eller ikke gav mig."

I januar 2021 kunne Phil Collins fejre sin 70-års fødselsdag.

I den forbindelse delte Lily Collins et Instagram-opslag, som var både en hyldest til sin far og indeholdt et ønske om at skabe flere minder sammen.

Til barndomsbilledet af Lily Collins i sin fars arme, skrev hun:

"Ord er ikke nok til at beskrive, hvor meget kærlighed og stolthed jeg har til dig."

"Du betyder så meget for mig, og jeg kan ikke vente til alle de eventyr og år, der kommer. Jeg elsker dig så meget, til månen og tilbage igen."

Læs også