https://imgix.femina.dk/media/88a549f96f454746bd52f7941f580439.jpg
Underholdning

Julie Zangenberg: Jeg går efter mine drømme

27. juli 2011
af Susse Wasmann
Foto: Tom Lindboe, Per Arnesen/TV2 & All Over Press
Allerede som barn kaldte skuespilfaget på hende, og efter en pause er hun tilbage for fuld skrue

Hun blev filmstjerne som 12-årig, men måtte bruge nogle år på at puste ud, før hun atter kastede sig over branchen. Men nu er hun hooked og føler sig meget heldig.

En voldsom allergiker
Julie Zangenberg begyndte allerede som otteårig at lave børneradio, og som 12- årig blev hun hele Danmarks darling med rollen som "Klatretøsen" i den populære børnefilm.
- Det var voldsomt i en periode. Børn håndterer jo ting på en anden måde end voksne, de har ikke så meget filter. Og når børn laver film, skal de jo lave en voksen persons arbejde, og der er ikke noget, der hedder at være syg. Så det var da et pres, erkender Julie, som af samme grund skulle tænke sig om en ekstra gang, før hun sagde ja til den næste film, "Fakiren fra Bilbao".

Overså stress
Heldigvis har Julie et par forældre, som var meget opmærksomme på deres datters ve og vel. De kunne godt mærke, at Julie ikke havde det helt godt.
- Jeg følte mig jo enormt heldig, derfor holdt jeg det lidt for mig selv. Og i den alder kender man jo ikke symptomerne på stress. Jeg tænkte bare: Okay, det her går vist lidt stærkt. Jeg er ikke helt på toppen, men jeg må bare fortsætte! siger Julie. Julies forældre krævede derfor, at Julie udelukkende fokuserede på at gøre gymnasiet færdig, og det blev en lettelse for hende.

Måtte tilbage til faget
Efter gymnasiet tog hun ud at rejse og fik derefter job i en tøjbutik. Men der manglede alligevel noget.
- Jeg havde jo været væk fra film så længe, og jeg var usikker på, om jeg også kunne spille ungdoms- og voksenroller. Men jeg savnede bare den måde at være kreativ på SÅ meget! Så jeg gik til en casting og fik hovedrollen i en afgangsfilm fra skolen og kunne mærke, at jeg fik rystet noget støv af mig. Jeg var tilbage! siger Julie.
Siden har Julie Zangenberg været uhelbredelig skuespiller og er gået hardcore efter sine drømme - også selv om hun har lært, at det koster noget på bundlinjen.

Det med kærligheden
Du er kæreste med Rasmus Seebach, ikke?
- Det har jeg ikke nogen kommentarer til. Det holder jeg for mig selv, siger Julie og bryder ud i et stort grin.
Jeg VÉD, at du var kæreste med Michael Wulff før, så det må jeg gerne sige, ikke?
- Jo, det må du gerne.
Han var en del ældre end dig, og HVIS du er kæreste med Rasmus Seebach, er han også en del ældre end dig. Har du noget med ældre mænd?
- Haha, nåh, det var dét, du ville frem til? Det ved jeg ikke ... jeg tror, jeg har noget med spændende mænd, som brænder for det, de laver, og har oplevet en masse spændende ting. Mænd, som har mod på livet og på at have det sjovt. Sådan vil jeg nok hellere sige det.

Læs også