https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/dig-og-dit-liv/taet-paa-dig/2012/09/1239-julie-berthelsen/1239-julie-berthelsen-copy.jpg
Underholdning

Julie Berthelsen om sin graviditet: ”Jeg var kuglerund!”

27. september 2012
af Susse Wassmann, redigeret af FEMINAs webredaktion
Julie Berthelsen er tilbage på scenen efter sin graviditet. Med sig har hun masser af erfaringer og eftertanke – men også en masse kilo. Og de kan være svære at leve med, synes hun, når offentlighedens øjne hviler på hende

Julie Berthelsen er tilbage på scenen igen efter et begivenhedsrigt år. Sidste år blev hun mor til lille Casper-Nanoq, og den dansk/grønlandske skønhed har siden kæmpet for at komme af med graviditets-kiloene. Og selvom nogle ekstra kilo efter en fødsel er helt normalt, så indrømmer Julie, at hun nok er lidt mere optaget af dem, fordi offentlighedens blik er på hende.

Men hey - er det ikke bare sådan, alle kvinder ser ud efter en fødsel?

- Jo, det er det da. Men jeg tog altså 23 kilo på og kunne ikke komme af med dem igen. Jeg var kuglerund! Men jeg havde en fantastisk graviditet, uden kvalme eller andre gener, og jeg NØD det bare. Til sidst værkede min krop, men det var jo ikke så mærkeligt. Den vejede altså over 100 kilo! siger hun.

Læs også: Kålsuppekuren Renée Toft Simonsen er vild med - få opskriften her

Og Julie Berthelsen indrømmer da også, at hun spiste, hvad der passede hende under graviditeten.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/dc9d5e1978c14c1b9b162daddf800c2d.jpg

- Under min graviditet var det sådan, at jeg hvis jeg blev sulten, så fik jeg det fysisk dårligt. Jeg kunne spise en kæmpe frokost, og en time efter rumlede maven igen. You gotta be kidding me! tænkte jeg. Men jeg levede bare og gav min krop alt det, den ville have. Ikke at jeg levede usundt, slet ikke, men jeg spiste bare, som det passede mig. Også i julen. Så mig som gravid i december…yes! Honningkager og juleskum!

Tog endnu mere på efter fødslen
Men Julie tog endnu mere på efter fødslen, og var - som hun selv siger det - IKKE én af dem, der tabte sig af at amme… Derfor var hun stadig 15 kilo tungere efter fødslen. Bl.a. fordi hun trøstespiste.

- Det hænger sammen med, at Minik (Julies mand, red) og jeg er alene - vores forældre bor i Grønland, og det er ikke så længe siden, vi er flyttet herover (til Odense, red.), så de fleste af mine veninder bor i København. Minik fik allernådigst tre dage fri efter fødslen, men skulle så i gang med træning og vigtige kampe, så jeg gik meget alene med ham. Og før jeg havde set mig om, var der røget endnu flere kilo på sidebenene. Fordi jeg gik og trøstespiste.

Fanden tog ved mig
Julie Berthelsen tog sig først sammen til at gøre noget ved de ekstra kilo, da hun fik et ærligt svar fra kæresten Minik.

- Når jeg så mig selv i spejlet, tænkte jeg: Jeg ser da fin ud! Først da vi var hjemme i Grønland i påsken, og vi sad og talte om, hvor meget vi vejede i familien, tænkte jeg: Okay! Hvis min mor vejer dét, og min søster vejer dét, og jeg vejer… Så må jeg nødvendigvis være RET meget større! Så om aftenen spurgte jeg Minik: "Skat, helt ærligt - er jeg virkelig så stor?" Han kiggede bare på mig og sagde: "Ja, det er du faktisk!" fortæller Julie.

Læs også: Køkkenchef Thomas Rode: Jeg føler mig begæret

- Så jeg tænkte: Okay Julie, der er tre måneder til Casper-Nanoq skal døbes, og hvis du skal have NOGEN som helst chance for at være i din nationaldragt til dåben, så er det nu! Så jeg kværnede de tre store chokoladepåskeæg, jeg havde fået - og så tog fanden ved mig!, siger hun.

Så Julie satte sig ned og lavede en liste over, hvad hun måtte spise og ikke spise. Og med lidt hjælp udefra er det lykkedes hende at tabe en del af kiloene. Men hvorfor er det så vigtig for hende at tabe kiloene hurtigt?

- Det tager jo de fleste et år eller to at komme tilbage til sig selv efter en fødsel, men dér må jeg indrømme, at jeg føler et lidt større pres. For uanset hvordan man end vender og drejer det, så er jeg i en branche, hvor man lægger stor vægt på udseendet.

Men på trods af det store fokus på vægten, har Julie ikke glemt det vigtigste: Nemlig at nyde sin lille baby.

- Han smelter mit hjerte hver eneste dag. En eller anden sagde engang til mig, at jeg skulle huske at nyde det, og det har jeg hele tiden i baghovedet. Og jeg nyder det. Hver eneste dag.

Læs også