https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kendte/2013/04/1315-john-taylor-afhaengig-af-kvinder/1315-john-taylor-1-copy.jpg
Underholdning

John Taylor fra Duran Duran: Jeg er afhængig af kvinder

11. april 2013
af Kathrine Sviggum og Dorthe Kandi
Foto: Kristin Burns
Han spillede i verdens mest populære popband og var kæreste med en dansk supermodel. Men privat var Duran Duran-basissten John Taylor (52) en sex-afhængig, ensom og paranoid stofmisbruger som ødelagde mulighederne for lykke. I dag takker han kvinderne i sit liv for at han overlevede. FEMINA mødte ham hjemme i Los Angeles

I 1980'erne var han i verdens mest tiljublede popband, britiske Duran Duran. Fra 1985 til 1989 var han kæreste med "Face of the 80s", Renée Toft Simonsen. Men bag den bragende succes som bandmusiker og soloartist, kvinder i kø og penge nok til resten af livet, kæmpede John Taylor med sexafhængighed, alkoholisme og kokainmisbrug. I sin nye selvbiografi "Kærlighed, Død & Duran Duran" fortæller han åbenhjertigt om hvordan en nørdet dreng med briller fra forstaden Hollywood i Birmingham endte som sexsymbol og superstjerne med adresse i Hollywood Hills, L.A.

SKY SEXSYMBOL
Morsom og selvironisk, men ikke uden et kritisk snert fører Taylor læserne gennem Duran Durans lynrejse fra lokalt teenager-band til megastjernestatus.
Hvad gør det ved en mand at vågne op en dag og opleve kvinder kaster sig efter dig, og du kan få sex med et fingerknips?

- Jeg var en sky, tilbagetrukket fyr, da Duran Duran slog igennem. Jeg havde ikke en kæreste, før jeg var 19 år gammel. Du kan sige, at jeg blomstrede sent. Du behøver ikke lade dig påvirke af kvinders holdning til dig, alle reagerede forskelligt på det i bandet. Meget af min livsrejse i de år, der kom, var at komme over sexafhængighed. Jeg er i bund og grund monogam, men når du bliver eksponeret for mange forhold på rad og række bliver det appellerende. Så man må øve sig, for at afvænne sig, siger John Taylor.

KVINDEAFHÆNGIG
I dag er han stoffri og gift med syv år ældre Gela Nash-Taylor (59) som startede tøjmærket Juicy Couture.

- Gela og jeg har været gift i 14 år, og man må forstå hvor udfordrende det er. Du må virkelig gå ind i dig selv hele tiden. Jeg ser mange narsissister i min branche, som må skifte partner stadigvæk, fordi det er for meget arbejde for deres ego, at gå ind i sig selv, sådan som man må, for at et ægteskab kan fungere, mener Taylor.

I sin selvbiografi skildrer han, hvordan han var en bebrillet, genert og nørdet fyr ved navn Nigel som langt fra var nogen Don Juan. Først da han fik kontaktlinser og tog sit mellemnavn John til fornavn og god sans for stil blomstede med Duran Durans gennembrud, blev John Taylor til en pigernes Jens. På turné sov han gerne med forskellige kvinder hver nat, men han skjulte både for dem og sig selv at grunden var ensomhed.

Læs også