jesper høvring
Underholdning

Jesper Høvring: ”Jeg forventer, mine gæster gør noget ud af sig selv”

19. februar 2016
af Thea Ronex
foto: All Over
Hellere for meget end for lidt. Kjoledesigner Jesper Høvring har ikke meget til overs for janteloven, og vil langt hellere se kvinder i strutskørt end cowboybukser, når han inviterer til middagsselskab

Når kjoledesigner Jesper Høvring åbner catwalken, har han ofte selskab af både Medina, Christiane Schaumburg-Müller og kronprinsesse Mary på første række. Men selvom han er kendt for at klæde de danske kendis-kvinder på i eksklusive kreationer til den røde løber, så mener Jesper Høvring, at alle kvinder skal turde skille sig ud. Og det er uanset, om dankortet dikterer haute couture eller H&M.

- Det handler egentlig bare om at gøre sig umage. Og det kan man jo på alle niveauer. Man få en skræddersyet sag eller finde en kjole i H&M. Så længe man gør noget UD af det, siger Jesper Høvring.

2015 bød et hav af smukke gallakjoler. Se nogle af de smukkeste her

Har du et godt tip til jagten på en lækker festkjole?

- Hellere overdressed end underdressed. Altid. Der bliver aldrig kigget skævt til hende, der har en ”for pæn” kjole på.

Kendte kvinder i Jesper Høvring-design

Også selvom vi lever i Danmark med den der jantelov?

- Ja! Og det er præcis den, der spiller jer et puds. Jeg tror ikke, at det er særlig tit, at du har tænkt over med dine veninder ”ej, hvor er det skidt, hun har jo taget en alt for fin kjole på.” Nej, du tænker jo, at det er en super flot kjole. Man frygter lidt, at der bliver talt grimt om det, men det gør der altså ikke. Hvis jeg er vært til en fest og har lagt mig i selen, så vil jeg da også forvente, at mine gæster har gjort noget ud af det den anden vej. Men det behøver man ikke at gå ud og få syet en ny kjole for. En ordentlig omgang store smykker, lækker makeup eller et par nye sko kan gøre underværker. Hellere lidt for meget, end for lidt, siger Jesper Høvring.

The Golden Globes er en af de helt store aftener for kjoleelskere. Se årets smukkeste rober fra prisuddelingen

Jesper Høvring: Instagram flytter på frygten

Synes du da vi er blevet en omgang cowboybuks-kvinder?

- Nej, jeg synes faktisk, i er blevet bedre til det. Jeg synes, kvinder generelt er blevet meget bedre til at dresse op. Vi ser for eksempel sjældent herhjemme på den røde løber, at kvinderne netop ”bare” dukker op i jeans.

Hvad tror du det skyldes?

- De sociale medier, helt klart. Man ser jo, hvad der sker i eksempelvis Paris, hvor man jo ikke er bange for at dresse op. Overhovedet. Og det forplanter det sig jo videre til os herhjemme, hvor vi bestemt også har eksempler på kvinder, der gør det forrygende. Christiane, Medina og vores kronprinsesse ser jo fantastisk ud den røde løber. Og når deres looks når ud på dit instagram-feed, bliver man gerne inspireret og lidt mindre bange for at kaste sig ud i noget lignende, siger Jesper Høvring.

Jesper Høvring

41 år gammel, uddannet skrædder og kendt for at levere haute couture-kjoler til kendte og kongelige. Ejer sin egen butik på Frederiksberg i København. Jesper Høvring er gift med Lena Høvring, der er biokemiker, parret har to børn, Wilma Rose på 4 år og Noah på 9 år. Jesper Høvring er tidligere dommer i tv-programmet ”Klar, parat, sy”.

Læs også