https://imgix.femina.dk/media/article/1545-jesper-christensen.jpg
Underholdning

Jesper Christensen: ”Jeg kan ikke sige, jeg har været god til det med kvinder”

5. november 2015
af Tine Bendixen, redigeret til web af Charlotte Hallbæck
Foto: Stine Heilmann
Bond-aktuelle Jesper Christensen mener ikke ligefrem, han har været god til det med kvinder, men han har altid godt kunnet lide dem. Og faktisk vil han ofte hellere være sammen med kvinder end mænd.

Det med ægteskab og børn skete sent, og han har aldrig rigtig haft det nemt med kvinder. Det fortæller Jesper Christensen i et interview med FEMINA i denne uge.

Selvom han er en del af det store Bond-maskineri og er en af Danmarks største skuespillere, er Jesper Christensen egentlig ret privat. Han synes, det er ”skideirriterende”, når folk interesserer sig for MANDEN Jesper.

-Et eller andet sted er jeg sådan lidt: Det kommer ikke JER ved, I har ikke købt mit liv! I den ideelle verden ville jeg slet ikke sidde her. Jeg ville bare sende mine ting ud i verden. Der fulgte ingen brugsanvisning med, og mit publikum stod frit og uden noget forstyrrende: Nå, det er ham, og han bor på Christianshavn og har den dér søde kone, der er teaterleder, og har han to eller tre børn?

”Jeg vænner mig aldrig til sex-scenerne”, siger en anden af dansk films store stjerner i udlandet, Ulrich Thomsen

”Ghita, jeg er forelsket i en anden”

Den kone, han taler om uden at nævne hendes navn, hedder Tove Bornhøft. Hun er leder af teatret Rio Rose. Den skilsmisse, han ikke vil tale om, er fra hans tidligere kone, scenograf Karin Betz, der er mor til hans to nu voksne børn. For efterhånden længe siden var der også – Ghita Nørby. Han havde set hende på scenen, de 14 (fjorten!) gange han som barn så ”Eventyr på fodrejsen”. Han var otte år. Hun var 21. 22 år senere spillede de sammen i et stykke. Ghita var stjerne. Jesper tilhørte den politiske del af teaterverdenen. I Lea Korsgaards biografi ”Ghita” udtaler han modstræbende om mødet med Ghita: ”Hun er 43 og skidelækker. Sindssygt lækker. Fuldstændig vanvittigt”. Forholdet holdt et par år. Ghita Nørby beskriver bruddet sådan her i biografien: ”En morgen da vi stod ud af sengen, sagde han: Ved du hvad, Ghita. Jeg er forelsket i en anden, så jeg går min vej, farvel”.

Har du været god til det med kvinder i dit liv?

-Nej, det tror jeg sgu ikke. Jeg ved ikke, hvad det ER rigtigt. Hvordan afgør man det? Jeg synes ikke, jeg har haft nemt ved det. Helt sikkert. Men jeg har heller ikke nogen fornemmelse af, at de andre har haft så nemt ved det heller, haha. Altså, det ved jeg sgu ikke… Nej, jeg kan ikke sige, at jeg har været god til det med kvinder. Men jeg har altid godt kunnet lide dem. Jeg vil gerne være sammen med dem. Og tit hellere end med mænd.

Jeg har haft det mærkeligt med kvinder, siger Pelle Hvenegaard, der nu har fundet lykken med sin kone Caroline

Hvorfor?

-Nok fordi de… slapper af og tit forstår mere end mænd. Mænd er mere sådan på sig selv. Kvinder har måske generelt en lidt højere moral, eller hvad fanden skal jeg sige, i forhold til fællesskabet. LIDT højere.

Det med ægteskab og børn skete ”meget sent”.

-Det kunne jeg slet ikke finde ud af. Jeg syntes, at den måde, jeg gerne ville leve på, udelukkede det, så jeg strittede meget imod. Indtil… jeg kom sammen med en kvinde, der havde et lille barn, som på det tidspunkt ingen far havde. Det var først dér, jeg tænkte: Nå, okay, det KAN jo godt lade sig gøre. Og det kan det. Man kan have lange, hyggelige formiddage, men det dér med altid at gå, før der skal puttes, og ikke være der, fordi man er på teatret – det er noget underligt noget, siger Jesper Christensen til FEMINA.

Læs også