Jennifer Aniston
Underholdning

Jennifer Aniston afviser årelange spekulationer: Jeg var i fertilitetsbehandling

11. november 2022
Af Signe Frederikke Pedersen
Foto: Monica Almeida/Reuters/Ritzau Scanpix
I årevis kæmpede hun med forventninger og rygter. Mon ikke snart Jennifer Aniston skal have et barn? I mellemtiden kæmpede den 53-årige stjerne en hård kamp med fertilitetsbehandlinger og uforløste drømme.

– Det var absolut løgn.

Sådan siger “Venner”-stjernen og hårpleje-iværksætteren Jennifer Aniston nu for første gang om de sejlivede rygter, der i årevis har omgærdet hende og konceptet børn.

Faktisk var det lige omvendt. Og rygterne om hendes beviste valg om karriere fremfor familieforøgelse var intet andet end … ja, rygter.

"Frys dine æg ned"

I et ærligt interview med magasinet Allure deler hun detaljer om blandt andet hende og Hollywoodstjernen Brad Pitts forhold.

Bag den glittede facade kæmpede hun nemlig med fertilitetsudfordringer.

– Jeg prøvede at blive gravid. Det var en udfordrende vej for mig – vejen til at få en baby, fortæller hun i interviewet.

– Alle årene med spekulationer … Det var virkelig svært. Jeg gennemgik IVF (fertilitetsbehandling red.), drak kinesisk te, hvad som helst. Jeg satsede det hele på projektet. Jeg havde gjort det med det samme, hvis nogen havde sagt til mig: “Frys dine æg ned. Gør dig selv den tjeneste”. Man når bare ikke dertil selv.

Pitt-brud pustede til antagelserne

Da Jennifer Aniston og Brad Pitt i 2005 efter fem års ægteskab gjorde det forbi med hinanden, spekulerede verden videre i, om ikke det var hendes eget helt private valg at droppe nogensinde at blive mor.

– Fortællingen gik på, at jeg bare var egoistisk. Jeg tænkte kun på min karriere. Og Gud forbyde det, at en kvinde er succesfuld, og ikke vælger at få børn. Ja, faktisk var det nok grunden til, at min mand havde forladt mig, hvorfor han afbrød vores ægteskab. Fordi jeg ikke ville give ham et barn, lyder hendes hudløst ærlige ræsonnement.

Undervejs i interviewet kommer hun med flere sandheder, som verden hidtil ikke har kendt.

Hun kommer blandt andet ind på, at hun ser fertilitetsbehandlingerne som et lukket kapitel, og at det projekt foregik “flere år tilbage”.

– Her er jeg så i dag. Det tog er kørt. Faktisk føler jeg en lille lettelse, for jeg har ikke den der “Kan jeg mon?”. Jeg tænker slet ikke over det længere, fortæller hun.

Bedre end nogensinde

Som kvinde og skuespiller, der har levet langt størstedelen af sit liv i rampelyset, kan Jennifer Aniston desuden se tilbage og konkludere – hvilket hun bestemt ikke er den første til at gøre gennem tiden – at hun i en alder af 53 år har det bedre end nogensinde før.

Ja, faktisk overgår trygheden i egen tilværelse alt andet, hun gennem tiden har oplevet.

– Jeg har det bedst med den, jeg er i dag. Bedre end jeg har haft det i mine 20’ere, 30’ere og endda midt i 40’erne, siger hun.

Selv om hun aldrig før har været så personlig og eksplicit omkring sin egen fertilitetsbehandlinger og drømmen om børn, så har hun før rettet kras kritik mod den sladderindustri, som gang på gang har gættet på forholdene omkring hendes livmoder.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også