https://imgix.femina.dk/media/128c1687ffb544e8b13f6ed188a99272.jpg
Underholdning

Jeg ville have et liv

25. november 2010
af Helle Bjerre Christensen, London
Foto: Pr
Sceneskræk, isolation og fortvivlelse over at miste anonymitet fik i sin tid Annie Lennox til at bryde med Eurythmics. Nu er hun tilbage med ny soloplade. Klogere på livet og formet af sorgen over sin dødfødte søn

Vidste du, at Annie Lennox ...

? Som barn plejede at synge sig selv i søvn.
? Elsker at strikke, men kan kun finde ud af at strikke halstørklæder.
? I 2004 vandt en oscar for sangen "Into the West", som hun skrev til Ringenes Herre-trilogien.
? Som 17-årig kom til London med nattoget fra kystbyen Aberdeen i Skotland for at studere klassisk musik.
? Engang har været gift med en munk fra Hara Krishna.
? Er vild med kult-tv-serien "Mad Men".
? Altid har elsket genbrugstøj.
? Har solgt over 75 millioner album.
? Har fødselsdag den 25. december.
? En overgang var kæreste med Dave Stewart, inden de dannede Eurythmics.

- Jeg ville bare ikke mere. Jeg ville have et liv. Alt det pjat med, at du bliver forfulgt af folk, der tropper op på dit dørtrin og tager billeder af dig og af dine børn og din hund og dit hus og dit tøj. Det er super invaderende, siger 55-årige Annie Lennox.

Den enorme succes og alt, hvad der fulgte med af verdensturneer og eksponering i medierne fik den karismatiske forsanger med det androgyne image til at forlade Eurythmics og gå solo, da popgruppens popularitet i 1990 var på sit højeste.

Den svære sceneskræk
Annie Lennox oplevede 1980'erne som én lang, udmattende turné - gruppen udsendte otte plader på otte år. Og en alvorlig sceneskræk gjorde det ikke lettere for hende at tackle tilværelsen som popstjerne. For mens hun i publikums øjne var en cool popdiva med en lidt reserveret udstråling, så stod hun i virkeligheden og rystede af angst, hver gang hun gik på scenen.

- Jeg plejede at være virkelig nervøs og var helt overvældet af angst. Jeg ved, at man ikke kunne se det på mig, når jeg optrådte, men indeni rystede jeg. Det var udmattende. I dag er det bedre. Jeg tror, det kommer med alderen. Nu tænker jeg: Fuck det!

Fik dødfødt søn
I 1988 fødte hun sit første barn, sønnen Daniel, men drengen var død ved fødslen.

- Jeg var bevidst om, hvad der skete, men på samme tid var det så surrealistisk. Det var så svært for mig at forstå, at det virkelig skete. Det var SÅ svært at forstå, næsten hvisker Annie Lennox tydelig bevæget.

Sorg og angst
Sorgen over det mistede barn og chokket gjorde hende bange for at gå uden for en dør.

- Jeg tænkte, at alt kunne ske ud af det blå, og at alt var farligt. Alt i alt gav den oplevelse mig en brat opvågning. Jeg tog det meget filosofisk, og det er i det hele taget på den måde, jeg tackler udfordringer. Jeg tænkte: Okay, det her er min lærestreg. Jeg indså, at den forventning, vi har til livet, på grusomste vis kan blive taget fra én. Det er en af de værste ting, der kan ske for en kvinde.

Livet er godt
Men livet er, som det er. Livet er godt. Alle mine erfaringer har virkelig hjulpet mig til at forsøge at være i nuet. Jeg har haft mine op- og nedture, og nogle af dem har i sandhed været meget ekstreme. Men har vi ikke alle det? Sådan er livet.

Relevante links:

Robyn - popdiva med kant

Er et liv som selvstændig noget for dig?

Find masser af lækker julepynt i feminashoppen.dk

Læs også