https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kendte/2013/01/1302-laura-bro-jeg-er-venner-med-alle-mine-kaerester/1302-laura-bro-2-copy.jpg
Underholdning

Jeg er ven med alle mine ekskærester

11. januar 2013
af Mia Qvist Scheelsbeck
Foto: Tom Lindboe
Skuespillerinden mener, det er vigtigt at tilgive. Så kommer man også lettere over kæresterne

Hun er 39 år og single. Laura Bro brød sidste sommer med kæresten gennem fem år, Lasse Bavngaard fra Malk de Koijn, og det var ikke helt let at indse, at forholdet måtte brydes.

- Når et forhold slutter, tænker man jo ofte: Åh, nederlag! Men vi er jo alle sammen så meget individualister, at det bare er skide svært at være i et forhold. To individer, som skal finde sammen i tosomhed - det er fandeme ikke nemt! De fleste føler nok, at de skal hakke en hæl og klippe en tå - og det er umuligt for mange, hvis man ser på statistikkerne, forklarer Laura Bro i et interview i FEMINA i denne uge.

Skuespillerinden går dog meget op i, at hun forbliver gode venner med sine ekskærester. Og det fungerer faktisk fint, påpeger hun.

- Lasse og jeg er stadig rigtig gode venner - selv om vi ikke er kærester længere, er vi enige om, at vi ikke har lyst til at miste hinanden som mennesker. Det er jo noget af det mest smertefulde, når man går fra hinanden - at man mister det menneske helt i sit liv. Der er jo en grund til, at man ville hinanden på et tidspunkt, og det er simpelt hen så ærgerligt, hvis man ikke bibeholder den grundlæggende følelse
- også selv om der måske er nogle sårede følelser, forklarer Laura Bro.

Anne Louise Hassing chantede sin store kærlighed frem. Læs her, hvordan det skete.

Slip vreden, når du går fra en mand

Hun er faktisk venner med de fleste af hendes ekskærester, og det skyldes måske inspirationen fra forældrene Helle Hertz og Christoffer Bro. De blev skilt, men insisterede på stadig at have noget med hinanden at gøre.

- Det værste er jo de dér ultimatummer: Du må aldrig mere ringe til ham, du skal aldrig mere se ham! Første gang man tager en drink efter et brud, gør man det jo alligevel. Kommer til at sende en sms eller sådan noget. Fordi man går og lukker det hele inde. Når man har lov at ringe og snakke og fortælle, hvordan man har det, så stilner savnet lidt af. For han er der jo. Han er ikke forsvundet, forklarer Laura Bro om den særlige tilgang til ekskæresterne.

Hun forsøger derfor at praktisere et tilgivelseskoncept, fordi det er langt lettere at komme sig over en mand, når man ikke er vred på ham. For vreden og bitterheden tager man med sig videre, og følelserne hænger ved, mener Laura Bro.

- For mig handler tilgivelse ikke kun om det andet menneske, det handler også om at give til mig selv. Jeg har da oplevet at have nogle åndssvage kærester, hvor man så går rundt og er totalt negativ i hundrede år bagefter. Indtil jeg har tænkt: Nej, Laura, det går ikke, det her! Du bruger jo al din energi på det her! Tænk,
hvor al den energi kunne kanaliseres hen, hvis jeg gav slip på den. Hvor mange vidunderlige ting der kunne ske, påpeger hun.

Læs også