https://imgix.femina.dk/media/2d9d947900ea4cf4a491a63d0ec46ba0_0.jpg
Underholdning

Jeg er ensom uden en kæreste

16. december 2009
af Anja Bay
Foto: Hanne Hvaltum, Per Janus Sørensen/TV3, Jakob Mydtskov/TV2
Studievært og skuespiller Pelle Hvenegaard kæmper en daglig kamp mod sine mørke sider og forsøger at sætte glæden i første række. Men han savner en partner at dele rejsen med.

Når det kommer til kvinders alder, har 34-årige Pelle prøvet begge ender af skalaen i sine parforhold. Han har været gift med den otte år ældre filminstruktør Lotte Svendsen. Og for nylig brød han igen med kærligheden, da han gik fra sin14 år yngre kæreste Maria. Hende mødte han for to år siden i Thailand. - Mine kærester har præget mig på mange måder. I mit sidste forhold oplevede jeg, at vi kunne mærke, føle og se nogle af de samme ting. Men aldersforskellen blev forholdets endeligt, og i dag leder Pelle efter en ny kæreste for at sætte spor for fremtiden. - Jeg savner helt vildt at finde en kæreste at få børn sammen med. Det kører for mig med karrieren og boligen, men det kan ikke gøre det ud for drømmen om en familie. Det kan godt gøre mig ensom. På mange måder er mit liv en rejse, men jeg savner virkelig nogen at tage med på den.

Urtehaver og stilletter
Kvinden af i dag, mener han, har mange ansigter. - Jeg er lidt træt af de der kvinder, der kan have en urtehave og samtidig kan noget med stiletter. De vil signalere, de kan det hele uden at have bidt skeer med livet og have erfaringen med sig. På den anden side er kvinder gode til at diskutere ting. Det er ikke kun blomstrede urtepotter det hele. Alt for mange mænd ved bedst. Der er kvinder meget bedre end mænd til at diskutere tingene. Jeg synes ikke, der er noget mere usexet end en kvinde, der ved det hele. Han understreger, at han ikke er meget for ultimativer. Intet skal helst være endegyldigt. Derfor er det svært at holde ham fast på, hvad han egentlig mener. Men én udmelding er han helt klar omkring, og det er den mest attraktive kvinde: - Det er Malene Schwartz! Hun er en sej og skøn kvinde og utrolig klassisk. Hun er både sjov og skæg - og har virkelig bidt skeer med livet.

Den rigtige kvinde
- En kvinde skal være meget rigtig, før jeg vælger hende. Der skal være en udfordring ved hende. Jeg oplever ofte at blive udfordret på ét punkt og så savne at blive det på andre. På den måde tror jeg, at jeg er meget sammensat og vil have både humor, letlevenhed og tungsind.Tungsindet er og har været en tro følgesvend i Pelles eget liv. En dæmon, han er blevet god til at tæmme. - Jeg har en mørk side, som følger mig hele tiden. Jeg lever med den og er i dag meget bevidst om, hvad jeg skal gøre for at undertrykke den og gøre mig selv glad. Mørket holder Pelle stangen med helt lavpraktiske metoder. Som at få ryddet op, få gjort has på hængepartier, motionere flere gange om ugen, spise god mad og opsøge nye oplevelser. Men han skal tvinge sig selv til det. - Jeg er jo ikke lalleglad optimist. Men det er vigtigt, at jeg kender mig selv så godt, at jeg kan navigere uden om de sorte huller.

Pelle Hvenegaard

• Født den 29. august 1975
• Uddannet journalist
• Havde titelrollen som drengen Pelle i Bille Augusts oscarvinder "Pelle Erobreren"
• Medvirkede i filmene "På fremmed mark" og "Til højre ved den gule hund"
• Spillede dansk filminstruktør i den amerikanske julefilm "A Christmas Too Many"
• Var med til at starte ungdomsprogrammet "Rundfunk" og arbejdede på det i tre år
• Vært på "Syv sure mænd"og "Kebab TV" på TV2 Zulu
• I efteråret har han været vært på datingprogrammet "Dagens mand" på TV2 og "Comedy Fight Club" på TV2 Zulu, der begge kører på 3. sæson. Som skuespiller er han med i "2900 Happiness", hvor han spiller homoseksuel

Pelle Hvenegaard

Læs også