jeanette
Underholdning

Jeanette fra ”Gift ved første blik” blev ramt af sygdom som 19-årig. Lægen sagde, hun ikke ville få et normalt arbejde

22. september 2023
Af Camilla Maria Johansen
Foto: Søren Jul Lamberth
Det er gigten, der har gjort, at hun er landet, hvor hun er i dag, fortæller Jeanette Lagoni.

For 11 år siden blev der vendt op og ned på 30-årige Jeanette Lagonis liv.

– Jeg fik en salmonellabakterie, som gjorde, at jeg fik leddegigt, fortæller ”Gift ved første blik”-deltageren, da SE og HØR besøger hende hjemme i Strøby Egede syd for Køge.

Da sygdommen ramte, var Jeanette 19 år gammel og i fuld gang med en uddannelse som bygningsmaler.

– Lige pludselig gik jeg fra at arbejde rigtig meget til at være sygemeldt og skulle opereres en masse gange, fortsætter Jeanette, som har gigt i knæene og er blevet opereret tre gange for at fjerne noget af det arvæv, som gigten har forårsaget.

Fem favoritter

Livret: – Sushi eller stegt flæsk med persillesovs.

Musik: – The Minds of 99

Tv-program: ”Nak & Æd”

Rejsemål: – Alle steder på Kreta. Jeg har mere eller mindre besøgt det hele!

Hobby: – Alt på vandet. Jeg elsker at sejle og stå på SUP board.

Fordi hun med egne ord havde været god til sin uddannelse, fik Jeanette lov til at færdiggøre uddannelsen som bygningsmaler.

– Så jeg gik med skinne på og afsluttede mine sidste eksaminer. Det var frygteligt. Da jeg var færdig, sagde min overlæge på sygehuset til mig: ”Du får ikke et normalt arbejde. Og hvis du prøver på det, så ender du i kørestol. Så du skal tænke over, hvad du vil med dit liv. Du kan ikke have et fysisk arbejde mere på den måde, som du har haft før”, fortæller hun.

jeanette

Jeanette begyndte derfor at gøre sig tanker om, hvad fremtiden skulle bringe – og drømmen om at lave sin egen webshop med tøj spirede.

– Jeg rejste til Paris og brugte min børneopsparing på første hold tøj, jeg tog med hjem, fortæller Jeanette, som kort tid efter åbnede sin egen webshop, som hun kunne passe hjemmefra.

– Til sidst havde jeg tøj over alt, så jeg tænkte: ”Nu åbner jeg en lille butik, og så kan jeg måske arbejde lidt hjemmefra i starten af ugen," fortæller Jeanette.

I dag har hun ”2,5” ansatte, som hun formulerer det, i sin tøjbutik.

– Min mor er også ansat og kommer og ordner lidt en gang imellem. Men det er primært to piger, der passer den, så alle dage er dækket af dem, fortæller Jeanette, som nyder selv at kunne planlægge sine arbejdsdage.

jeanette

”Gift ved første blik”-deltagerens gigtsygdom spiller stadig en rolle for, hvordan hun lever sit liv.

– Jeg får medicin at stikke mig med hver 14. dag for at kunne være til, lyder det fra Jeanette, som ikke længere kan være fysisk aktiv og løbe lange ture, som hun plejede at gøre.

– Jeg er begrænset af min gigt, og det vil jeg altid være. Jeg har bare lært at leve med den. Den er der bare, siger Jeanette og uddyber:

– Det er min gigt, som har gjort, at jeg er landet, hvor jeg er i dag. Jeg blev nødt til at omrokere lidt i mit liv i forhold til, hvad jeg troede, jeg skulle. Men det var sundt at få rystet posen, og jeg er landet et sted, jeg er rigtig glad for. Så den her forfærdelige sygdom har ført noget godt med sig, lyder det med et smil fra Jeanette, som drømmer om en fremtid med en masse rejser.

– Og forhåbentlig et familieliv med børn. Jeg har altid ønsket mig børn, siger hun.

jeanette

Denne artikel blev først udgivet på Se & Hør. Dette er en redigeret version.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også