isam b., outlandish,kendte mænd
Underholdning

Isam B: Jeg er et familiemenneske

18. september 2015
af Susse Wassmann, redigeret af redaktionen
Foto: Carsten Seidel
Sangeren Isam B er familiemenneske med stort F og tager gerne sønnen, Isak, med på arbejde.

Han drikker ikke alkohol, han er ikke på Facebook, og hans søn har en brun dukke, der hedder Lars Løkke. 38-årige Isam B fra Outlandish er så langt fra prototypen på en rockstjerne, man kan komme, og han er kompromisløs med sin livsstil. Fordi han mener, at livet handler om at tage ansvar og at gavne. Og at gå op i andre end kun sig selv. Det fortæller han i et interview med FEMINA i denne uge.

Lige nu er Isam B i Danmark på sommerferie, for han er flyttet med familien til Betlehem, hvor hans kone er udstationeret for Mellemfolkeligt Samvirke i et par år. Så han kombinerer rollen som hjemmegående husfar med sangskriverierne og er lige nu ved at lægge sidste hånd på sit næste soloalbum, ”Faking A Smile”, der kommer til vinter.

-Det er en meget spirituel plade, der handler om at have bevidstheden med. At finde noget mening med galskaben og værdsætte de små ting i livet. Det kræver, at man vågner op. Jeg har set utallige dokumentarer om folk, der ligger på deres dødsleje, og de siger alle sammen, at hvis der er noget, de fortryder og kunne lave om, så skulle det være at arbejde mindre og være mere sammen med deres familie og venner. Dem, der betyder noget for én. Fordi det er dér, man gavner. Dér, man får noget, der er større end det materielle.

”Min kæreste lader mig være rigtig meget mand”, siger Shaka Loveless

Lars Løkke-dukke

Isam og konen Souad er forældre til syvårige Isak, der bliver passet ude hos farmor og farfar, mens far bliver interviewet. Måske har Isak sin Lars Løkke-dukke med, den er brun, og det var far Isam, der navngav den.

-Hehehe, griner Isam.

-Den skulle hedde Lars Løkke af flere årsager, blandt andet for at vise Isak, at navne ikke behøver at have en hudfarve. At lade ham tænke ud af boksen fra day one…

Isak har, modsat sin far, som blev passet hjemme, da han var lille, gået i børnehave. Men det var ikke altid, han nåede at få frokosten med, før far kom og hentede ham.

-Pædagogerne kiggede altid mærkeligt på mig, når jeg kom og hentede ham midt på dagen, haha, men for mig er det et princip. Jeg har altid været familiemenneske og på grund af min egen barndom haft et skeptisk syn på børneinstitutioner. Jeg synes, det er for meget at lade børn være i institution fra otte til fire-fem stykker hver dag, men jeg ved godt, de fleste ikke har noget valg.

-Jeg tror, der er en værdi i bare at være sammen – det behøver ikke at være Zoo hver gang, jeg har tit haft Isak med på arbejde, så finder vi ud af det sammen. Tager en bog med, sidder og snakker i ventetiden i studiet. Der er også en værdi i at have nogle ligegyldige samtaler.

Jeg vænner mig aldrig til sexscenerne fortæller Ulrich Thomsen

Skal du ikke have nogle flere børn?

-Hahaha, jo, det siger min far også: ”Hvad sker der, Isam?!”, spørger han og kigger mærkeligt på mig. Jeg vil rigtig gerne have flere børn, men det bliver ikke et helt fodboldhold. Måske to-tre stykker, siger Isam, som har været gift med dansk-marokkanske Souad i otte år.

-Souad har altid været aktiv i humanitære organisationer, og jeg mødte hende til sådan et arrangement. Jeg huskede hendes navn, men så var der ikke mere. Et par måneder efter læser jeg så et debatindlæg i Politiken, hun har skrevet om de danske tropper i Afghanistan, der blev sammenlignet med velgørenhedsarbejdere. Det pissede hende helt af, og det fik jeg enormt meget respekt for. At hun havde den passion for at gøre verden til et bedre sted. Så jeg fandt hende igen, siger Isam til FEMINA.

”Vi tog etårskrisen med det samme”, fortæller rapperen Jooks

Læs også