isam b.
Underholdning

Isam B: ”Der er hele tiden fest, når du er nummer ét”

23. september 2015
af Susse Wassmann, redigeret af redaktionen
Foto: Carsten Seidel
En pilgrimsrejse klædte Isam B fra Outlandish åndeligt på til at håndtere succesen og presset, da ”Aicha” toppede hitlisterne.

Som nummer ét kan du få alt – sex, drugs and rock’n’roll. Men en pilgrimsrejse gjorde Isam B klar til at håndtere presset og sige fra, da Outlandish for alvor brød igennem. Det fortæller han i et interview med FEMINA i denne uge.

Det var i 2003, lige inden Outlandish’ ”Aicha” røg ind som nummer ét på alle hitlisterne. Isam var mere eller mindre tilfældigt taget på sin pilgrimsrejse til Mekka – en tur, man ellers bruger lang tid på at planlægge i detaljer.

-Men jeg havde et par måneder fri, og en af mine bekendte skulle af sted, så jeg tænkte: Hvorfor ikke? Der er i øvrigt også en talemåde, der siger, at du kommer af sted på pilgrimsrejse, når du kommer af sted. Det kan godt være, du tror, du selv planlægger det, men det gør du ikke. Det sker, når det er meningen, det skal ske.

- De tre uger kom til at betyde rigtig meget for mig, fordi de forberedte mig på den rejse, jeg skulle på, da jeg kom tilbage. Hele det roller coaster ride, det er at ligge nummer ét. Jeg landede midt i, at alle klubberne var begyndt at spille ”Aicha”, telefonen ringede fra udlandet, og alle ville have fat i os. Men jeg var kommet hjem i et helt andet mood, så jeg var åndeligt klædt på til det. Til at tage de kampe op, der kom med den udfordring, fortæller Isam.

”Min kæreste lader mig være rigtig meget mand”, siger Shaka Loveless

Han er i øjeblikket ved at lægge sidste hånd på sit næste soloalbum, ”Faking A Smile”, der kommer til vinter.

-Det er en meget spirituel plade, der handler om at have bevidstheden med. At finde noget mening med galskaben og værdsætte de små ting i livet. Det kræver, at man vågner op. Jeg har set utallige dokumentarer om folk, der ligger på deres dødsleje, og de siger alle sammen, at hvis der er noget, de fortryder og kunne lave om, så skulle det være at arbejde mindre og være mere sammen med deres familie og venner. Dem, der betyder noget for én. Fordi det er dér, man gavner. Dér, man får noget, der er større end det materielle.

Har du da selv arbejdet for meget – kørt for meget karriere-trip?

-Det har jeg nok. Vi smitter jo af på hinanden, vi mennesker, og når du ligger nummer ét, så ligger du nummer ét. Så er der ikke tid til at stoppe op. Og hvis ikke jeg havde været på pilgrimsrejse, ville jeg nok have været mere sårbar, da jeg landede midt i al succesen. Mere blåøjet. Du kan jo få alt, når du er nummer ét. Sex, drugs and rock’n’roll. Alt det bedste og alt det værste.

Hvad er det værste?

-Du kender Amy. Du kender Kurt, siger Isam med henvisning til de to medlemmer af Club 27, Amy Winehouse og Kurt Cobain, der døde af deres misbrug som 27-årige.

”Vi tog etårskrisen med det samme”, fortæller rapperen Jooks

Har du været i nærheden af det da?

-Nej, men jeg har været i de rammer. Og tit er det et spørgsmål om, hvem man hænger ud med. Hvad er det, vi kører på nu? Er vi rapstjerner? Er vi rockstjerner? Men pilgrimsrejsen gav mig noget indre styrke – til bare at sige nej. Til at turde sige nej.

-Jeg drikker for eksempel ikke alkohol, og det kan være enormt svært bare at sige det højt. Man kommer ligesom lidt udenfor, så det er nemmere bare at være med i festen, så man ikke skal mærke det dér pres, de øjne. Men da jeg kom hjem fra rejsen, havde jeg en meget stærk indre følelse af, at HEY, jeg er nummer ét, og jeg kan gøre lige, hvad jeg har lyst til! Det var pludselig ikke noget problem at sige det.

-Så når folk spurgte mig, hvad jeg ville have, så sagde jeg: ”Giv mig noget ro. Lad os tage en tur i skoven!”. Og så blev DET respekteret. Det var jo det, jeg allerhelst ville have. For der er hele tiden fest, når du er nummer ét. Der holder en limo og venter på dig, det er femstjernede hoteller, det er fans udenfor, der skriger, det er fuld fart fremad. Og jeg kan godt forstå, at det kan være svært at gå ned fra en scene med fuldt knald på og skulle lande.

Jeg vænner mig aldrig til sexscenerne fortæller Ulrich Thomsen

Uden at fylde sig med alt muligt?

-Præcis. Men så crasher du jo bare. Og vågner op og skal starte forfra næste dag uden at kunne huske noget fra i går. Og hvis du ikke har noget indeni, der tør sige nej, hvis du ikke selv ved, hvornår du ikke kan bunde mere… Så går det galt, siger Isam B til FEMINA.

Læs også