Inger Støjberg,politik,kendte kvinder
Underholdning

Inger Støjberg: Johanne Schmidt-Nielsen er et dejligt menneske

19. november 2015
versioneret til web af redaktionen
foto: Carsten Seidel
Selvom politik er et hårdt spil, er der også mange gode mennesker i det, mener Inger Støjberg, der sagtens kan være gode venner med kollegaer på Christiansborg, der har helt andre politiske holdninger

Da Venstre-politikeren Inger Støjbergs far sidste vinter var meget alvorligt syg, havde hun svært ved at koncentrere sig om sit politiske arbejde og overvejede at overlade posten som politisk ordfører til en anden, fordi hun ikke syntes, partiet kunne være tjent med, at hun ikke var der 100 procent. Men det gik op for hende, at selv om politik er et hårdt game, så er der også mange gode mennesker i det. Det fortæller hun i et interview med FEMINA i denne uge.

- Mange lagde fysisk og også i overført betydning en arm om min skulder. En dag stod der pludselig en lille fin hyacint på mit bord. Den var fra socialdemokraten Trine Bramsen. Vi har ellers ikke så meget med hinanden at gøre på Borgen, men hun havde taget sig tid til at sætte den på mit kontor med et fint kort, hvor der bl.a. stod: Fordi vi alle har en far. Det var så rørende, at jeg stod med tårer i øjnene af glæde midt i alt det mørke.

”Jeg trængte til at vælge mig selv”, fortæller Karen Hækkerup, der valgte at forlade livet som politiker på Borgen

Jeg har stor respekt for Johanne

Og med sine politiske holdninger er det måske lidt overraskende, at hun for eksempel er veninde med Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten. Men det er hun.

- Johanne er bare berigende selskab. Hun er simpelthen hele vejen igennem et dejligt menneske.

I er vel ikke politisk enige?

- Nej, og jeg gør mig INGEN illusioner om at overbevise Johanne om noget som helst. DET kan man lige så godt opgive. Men jeg drikker gerne en cola med hende. Og så har vi det rigtig godt. Jeg har stor respekt for hende. Jeg har også venner, der siger, at Johanne Schmidt-Nielsen er noget af det mest forfærdelige, de næsten kan forestille sig. Indtil jeg siger, at jeg synes, hun er fantastisk.

Snakker I politik?

- Nej, der er så mange andre ting, man kan snakke om. Vi er på næsten alle tænkelige fronter vokset vidt forskelligt op. Johanne i noget, der ligner et kollektiv. Jeg i en kernefamilie på en gård. ALT er forskelligt. Det er nok ikke helt tilfældigt, at vi er havnet, hvor vi er politisk, så jeg gør mig ingen illusioner. Altså … politisk er hun jo tabt. Og hun synes det samme om mig, siger Inger Støjberg til FEMINA.

Ritt Bjerregaard har levet i et åbent ægteskab i mange år. Læs et eksklusivt uddrag fra hendes nye bog, hvor hun fortæller om det

Læs også