https://imgix.femina.dk/media/article/lookalikes2.png
Underholdning

Ingen kan se forskel på de her seks skuespillerinder – og det er der måske en grund til

4. september 2020
af
Caroline Wilms. Foto: Ritzau/Scanpix, MEGA
Et billede på Twitter af seks nærmest identiske skuespillerinder har sparket gang i debatten om diversitet på det store lærred. Se, om du kan se forskel på dem.

Et opslag på Twitter fik stor opmærksomhed og kickstartede en vild gætteleg, da brugeren @sheereny delte et billede af seks forskellige skuespillerinder, der alle ligner hinanden, med teksten:

”Tænk engang at film/tv industrien tror, at den kan narre mig til at tro, at de her er forskellige skuespillerinder og ikke er den samme kvinde i forskellige stadier af hendes liv.”

Kan du se forskel?

Det var der i hvert fald mange på Twitter, der ikke kunne, og opslaget, der indtil videre har fået over 150.000 likes, har fået folk til at gætte løs.

Mange gættede også på, at alle billederne var af den samme person. Det var især Margot Robbie, der spiller Harley Quinn i "Suicide Squad" og "Birds Of Prey" og som også spiller Fox-nyhedsværten Kayla Pospisil i filmen "Bombshell", som folk kunne få til at ligne samtlige kvinder på billedet.

Manglende diversitet

Twittertråden kom hurtigt til at handle om diversitet i Hollywood - eller mangel på samme.

Kommentarer som: "Det viser virkelig, at Hollywood kun vil have én type person," og "Så siger de, at alle asiater og sorte mennesker ligner hinanden," fylder meget i kommentarsporet.

Til indy100 siger Shereen Shafi - som er kvinden bag det virale tweet:

- Det var mest for sjov, men helt seriøst, så er det bekymrende, hvor ofte vi på skærmen ser en masse blonde kvinder, der ligner hinanden i en tid, hvor vi stadig halter bagud på mangfoldighed.

- Jeg vil ikke på nogen måde underkende disse kvinders talent, selvfølgelig ikke. Men som kvinde af sydasiatisk afstamning ser jeg sjældent mig selv repræsenteret overhovedet (...) og når vi gør, skal vi ofte passe ind i en bestemt skabelon.

En anden bruger har et mere humoristisk take på debatten og glæder sig over, at diversiteten i Hollywood endelig er nået dertil, hvor der i det mindste er en brunette i blandt de seks ellers hvide, lyshårede kvinder.

Men det er ikke kun kvinderne, der ligner hinanden i Hollywood.

Det ser ud til, at filmindustrien også har en helt bestemt type, når det kommer til de mandlige skuespillere.

Hvis du ikke allerede har gættet dig til, hvem der er hvem, får du her svaret:

Læs også