https://imgix.femina.dk/media/article/1449-iben-joachim.jpg
Underholdning

Iben var kæreste med prins Joachim: Det har modnet mig helt vildt

4. december 2014
redigeret af redaktionen, FEMINA
Foto: Carsten Seidel og AllOver
I fem år var Iben Kadziola kæreste med prins Joachim. Dengang hed hun Detlefs til efternavn og var fotomodel. Og tiden som prinsekæreste husker hun med glæde

I starten af 90’erne hed Iben Kadziola stadig Detlefs til efternavn, var en eftertragtet fotomodel – og så var hun kæreste med prins Joachim. I dag er hun mor til to drenge, gift med manden Thomas Kadziola, der ligeledes har to børn fra et tidligere forhold, og lever et stille liv på Nykøbing Falster.

I denne uge fortæller hun i FEMINA, hvordan det bl.a. var at være kæreste med en prins. Det startede med en fest på Amalienborg, som hendes veninde Birgitte havde inviteret hende med til.

- Birgitte var inviteret til fest på Amalienborg af Frederik (kronprinsen, red.). De to kom sammen en overgang. Jeg tror, hun havde betinget sig, at hun måtte få en med, fordi alle de andre gæster havde gået i gymnasiet sammen, så det var en meget lukket enhed. Så hun spurgte, om jeg ville med, og dér lærte jeg Frederik at kende – og så hilste jeg på Joachim (prinsen, red.).

LÆS OGSÅ: I dag er Iben Kadziola lykkelig - men desværre også alvorligt syg

Iben siger grinende:

- Det endte med, jeg blev SÅ fuldesyg. For inden vi tog afsted til festen, lavede vi klassikeren: Vi drak sød, billig vin på tom mave. Rigtig dumt … Til festen fik vi stukket noget gløgg i hånden. Der var garanteret både snaps og alt muligt i, for der slog benene væk på mig, så jeg endte med at stå ude på et gæstetoilet. Pludselig var det Birgitte, der måtte tage sig af mig, anstandsdamen. Jeg tror, hun ringede 10 gange efter en taxa! Ingen troede på hende, når hun sagde, hun skulle have en taxa til Amalienborg. Jeg gjorde mig helt klart bemærket til den fest. Det var enormt pinligt, og det var sådan min entré. Birgitte og jeg hyler af grin, hver gang vi snakker om det.

Uden erfaring

Iben og Joachim blev ikke kærester dér, men sås nogle gange – og blev så kærester. Når hun skulle til bal på slottet, syede hun sine egne kjoler. Men hun var totalt uden erfaring i at begå sig i den verden.

- Åh … jeg var uden erfaring på livet. En, der sådan fumlede sig lidt frem. Men mon ikke alle ville gøre det i den situation … det kunne faktisk være noget af det værste: Hvad hører sig til nu?

LÆS OGSÅ: ”Vi har lært noget”, siger Renée Toft Simonsen om bruddet med Thomas Helmig

I dag har hun ikke noget imod at tale om den tid, hvor hele Danmarks øjne hvilede på hende.

- I dag tænker jeg, at de år er en del af mit liv, og hvorfor skulle jeg ikke kunne tale om den del? Det er lidt koket at gå rundt og ikke ville tale om det. Og den periode har helt klart … modnet mig helt vildt, siger Iben Kadziola.

Læs også