https://imgix.femina.dk/2022-11-24/599676320605-1988x1507ma.jpg
Underholdning

Husker du popikonet Ginger Spice? Nu er hun blevet doktor

24. november 2022
Af Signe Larsen
Foto: Rtgranitz/AP/Ritzau Scanpix, Thibault Camus/AP/Ritzau Scanpix
Geri Halliwell-Horner har som den første Spice Girl fået en æresdoktorgrad på universitetet. Hendes budskab til de studerende er, at "uddannelse er lig med magt".

Vi kender hende som et popikon, der side om side med Posh, Sporty, Scary og Baby Spice udgjorde den britiske popgruppe Spice Girls – et af vor tids mest ikoniske popbands og bedst sælgende kvindeband nogensinde.

Tidligere Ginger Spice, nu Doktor Halliwell-Horner, blev tirsdag iført kåbe, hat og diplom ved Sheffield Hallam Universitys dimissionsceremoni i England.

Hun sagde, at hun følte sig "virkelig beæret og taknemmelig", da hun modtog sit diplom og æresdoktorgrad, skriver BBC News.

– Jeg elsker at lære, så det føles fantastisk at være her, sagde hun til de studerende, der var mødt op til ceremonien.

En æresdoktorgrad er en særlig hæder og udmærkelse, som nogle universiteter tildeler personer for at anerkende deres engagement eller indsats. De tildeles blandt andet i dag til kendte skuespillere, musikere, politikere og forfattere.

Den tidligere Ginger Spice blev tildelt æresdoktorgraden for hendes engagement i arbejdet for at højne børn og unges ambitioner, for at være fortaler for kvinders rettigheder og for hendes bidrag til musikindustrien over de sidste 25 år.

Dolly Parton er tidligere blevet tildelt en lignende æresdoktorgrad ved University of Tennessee for sit store bidrag til musik og undervisning.

Geri Halliwell-Horner blev voldsomt berømt i 1990'erne som en del af Spice Girls, der solgte mere end 100 millioner plader på verdensplan.

De bragede igennem med masser girlpower og megahits som ’Wannabe’.

Gruppen gik i opløsning i 2000, og siden har de fem medlemmer haft hver deres karriere. Geri Halliwell-Horner har foruden en solokarriere inden for musik blandt andet skrevet børnebøger og været vært på det australske talentprogram "Australia’s Got Talent" og "X Factor".

https://imgix.femina.dk/2022-11-24/21350667966600-4407x6610ma.jpg

– Jeg synes, Sheffield Hallam University er et fantastisk sted. Det er utroligt mangfoldigt og inkluderende, sagde hun ifølge BBC News ved ceremonien.

Den tidligere Spice Girl har ikke selv gået på universitetet, men hun fortalte de studerede, at hun nød at studere engelsk litteratur på A-niveau, før hun “begav sig ud på et andet slags eventyr.”

Hun tror på, at uddannelse er en superkraft.

– Uddannelse er lig med magt, sagde popikonet afslutningsvis.

Læs også