pernille
Underholdning

Hun har holdt på sin hemmelighed i over ti år. Men nu tør hun godt fortælle den

1. november 2023
Af Aviaya Hansen
Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Arthur Cammelbeeck/Ritzau Scanpix
Ekspolitiker Pernille Skipper har af frygt for at miste folkets gunst båret rundt på en stor hemmelighed i mere end et årti. Nu kan hun endelig sænke skuldrene, for nu har hun afsløret den.

Mette Frederiksen elsker makrelmadder. Lars Løkke drikker litervis af fadøl. Pia Kjærsgaard er vild med hunde og alt, der er dansk.

Der er mange greb, man som politiker kan ty til for at fremstille sig selv som folkelig. Men der er også ting, man endelig ikke må afsløre om sig selv, hvis man vil vinde folkets gunst.

Det fandt Pernille Skipper ud af, da hun for mere end 10 år siden trådte ind i politik. Faktisk sagde Enhedslistens pressechef engang til hende, at hun aldrig måtte afsløre sin hemmelighed, fortæller hun i P1-programmet ”Hemmeligheder”. Nu fortæller hun den over for vært Sanne Cigale.

- Der er jo sådan et vist krav om folkelighed ilagt den position og det job (som politiker, red.), og det betyder, at jeg har båret rundt på den hemmelighed i over et årti, at jeg aldrig nogensinde har set ”Matador” fra ende til anden.

- Nu tør jeg, for nu skal jeg ikke vælges, tilføjer hun.

”Matador” er for mange en vigtig del af den danske kulturarv – måske endda kernen af danskhed - og det fyger da også med ”Matador”-referencer ude i det danske land, og Skipper har derfor befundet sig i samtaler, hvor der er faldet en Maude-reference eller to.

- Jeg har nok talt med på samtaler om ”Matador”, hvor det godt kunne lyde, som om jeg har set Matador, siger Pernille, som understreger, at hun aldrig har løjet om at have set den ikoniske serie.

Man kunne spørge sig selv, hvorfor hun ikke bare har sat sig foran fjernsynet og trykket ”afspil”. På den måde ville hendes hemmelighed jo forsvinde på et øjeblik. Eller … den tid det tager at se 24 afsnit.

Men hun har faktisk gjort forsøget.

- For et par år siden, tænkte jeg, nu må jeg hellere få det gjort, og så så jeg første afsnit. Det går jo så skide langsomt. Det kan jeg slet ikke være i.

Nu er katten imidlertid ude af sækken.

Skipper kender dog de gængse referencer, så hvis du møder den politiske kommentator ude i den virkelig verden, kan du godt tale ”Matador” på begynderniveau med hende.

- Hvis folk siger: ”Jeg går op og lægger mig” ved jeg godt, at det er en Maude-reference. Jeg kan også godt forstå, hvis folk siger ”Pas på, Kvik! Det er en tysker”. Der er mange af sådan nogle referencer, som man fanger, men jeg er faktisk i tvivl om, hvad plottet i Matador faktisk er.

Denne artikel blev første gang bragt af Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også