instagram
Instagram

Hov. Hvad sker der med Instagram?

15. december 2022
Af Signe Frederikke Pedersen
Foto: Fabian Sommer/AP/Ritzau Scanpix
De nye funktioner på appen Instagram inkluderer både Notes og BeReal lignende opslag. Nu bliver de løbende udrullet.

Snart vil du begynde at kunne bruge det nye Instagram-funktioner, som delvist er blevet varslet og afsløret løbende.

Og nu afslører Meta de kommende funktioner med en officiel pressemeddelelse.

Heri fremgår det, at det snart vil blive muligt at slå såkaldte Notes op. En funktion, der bliver sammenlignet med de korte opslag, som mange er vant til at skyde ud på Twitter.

– Vi begynder at rulle Notes ud. Det er en ny måde at dele dine tanker på, og se hvad dine venner har gang i, skriver Meta i deres udtalelse.

– Notes er en måde at poste korte opslag med op til 60 tegn kun bestående af tekst og emojis, lyder det videre fra Meta, der videre forklarer, hvordan man benytter sig af de korte noter.

Sådan vil de nye Notes komme til at optræde i toppen af din Instagram-indbakke. Som små talebobler med spørgsmål, som du kan svare på.

instagram
Foto: Meta

For at oprette en note, skal man gå til toppen af indbakken, hvor man vælger de følgere, som man selv følger tilbage, eller som er markeret som ens ”nære venner”.

Herefter vil noten dukke op i toppen af andres indbakke over 24 timer. Svarer man på en note, vil indehaveren af noten modtage svarene som beskeder i indbakken.

I mellemtiden er Elon Musk som bekendt i gang med at gøre nogle store indhug på det konkurrerende sociale medie, Twitter, og som en ansat selv påpeger, så er det nok et meget klogt tidspunkt for Instagram at sætte sig på nogle af de funktioner, som før har tegnet brugeroplevelsen ovre hos Twitter.

Det samme kan man sige om den anden store hjørnesten i Instagrams nye funktioner.

En af de andre nye tilføjelser – kaldet Candid – vil for mange brugere nemlig ligne det, som man får i det sociale medie BeReal.

Allerede i august var der forlydender om, at BeReal-funktionen - hvor man tager billeder med front- og bagkameraet samtidig, ville blive en realitet på Instagram også.

Candid er opslag, som skal postes uden den store forberedelse, redigering eller opstilling.

Men ligesom på BeReal kan du kune se andres Candid i det øjeblik, du selv poster en Candid.

For et par måneder tilbage var det TikToks varemærke, de korte videoer i loop, som Mark Zuckerberg og resten af Meta besluttede at prioritere og kalde for Reels.

De nye funktioner bliver rullet ud allerede, så man vil snart kunne opleve både Notes og Candids i sin Instagram-app.

Denne artikel blev først bragt i Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også