Taylor Swift
Underholdning

Historisk: “Artist of the year” kategori består udelukkende af kvinder

9. august 2023
Af Ida Bordorff Arendttorp
Foto: George Walker IV/AP/Ritzau Scanpix
MTV’s VMA show skriver historie. For første gang nogensinde er de nominerede i kategorien “artist of the year", udelukkende kvinder.

Én af popkulturens største aftener nærmer sig.

MTV's Video Music Award show er kun få uger væk – og der er allerede masser af girl power energi.

En af de største kategorier ved MTV’s VMA show – “artist of the year” – består nemlig for første gang i showets historie udelukkende af kvinder.

De nominerede er fem ekstraordinære kvindelige kunstnere, som har sat et uudsletteligt præg på musikbranchen.

Nemlig Beyoncé, Taylor Swift, Doja Cat, Shakira, Nicki Minaj og Karol G, som den 13. september 2023 kl. 02:00 dansk tid skal kæmpe om det famøse "moonman"-trofæ.

Kategorien “artist of the year” blev introduceret tilbage i 2017, hvor den erstattede kategorierne “best male video” og “best female video” for at eliminere kønsbestemte priser, skriver Popcrush.

Alle de øvrige nominerede i de forskellige kategorier kan du se her, hvorigennem du også kan stemme på dine favoritter til og med den 1. september.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også