The Crown Season 1
Annonce
Underholdning

Historiens vingesus i The Crown

13. december 2023
Annonce for Netflix
Den populære Netflix-serie ‘The Crown’ har 14. december premiere på sin sidste og afsluttende sæson 6. Hør historiker Emma Paaske fortælle om seriens tilgang til historien.
https://imgix.femina.dk/2023-12-13/logonetflix.png

Den historiske dramaserie The Crown er skabt af Peter Morgan og har kørt på Netflix siden 2016. Den er netop nu nået til sin sjette og afsluttende sæson. Serien portrætterer den britiske Dronning Elizabeths 70 år på tronen fra 1952 til 2022.

I denne video har Vi Elsker Seriers chefredaktør, Carina Nørgaard Schou, inviteret historiker og dronningeekspert Emma Paaske i studiet for at dykke dybere ned i The Crown og seriens behandling af det britiske monarkis historie.

Om dronning Elizabeths store betydning for briterne og deres forhold til kongehuset, siger Emma Paaske blandt andet:

“Hun var en konstant igennem rigtig mange år. Selv om verden ændrede sig utrolig meget efter 2. Verdenskrig, studenteroprøret, og nye vinde blæste hen over Europa. Så var hun altid den samme.”

I interviewet kommer Carina og Emma også ind på at tale om seriens sammenblanding af fakta og fiktion. Til det siger Emma Paske:

The Crown har jo aldrig løjet om, at det i virkeligheden er en fiktionsserie, som tager udgangspunkt i historiske øjeblikke. Og man kan måske også sige, at The Crown, selve titlen, indikerer, at det handler om en fiktiv ting, nemlig Kronen, og ikke nødvendigvis en specifik person. Nu er det så bare, at der bliver zoomet ind på Dronning Elizabeth gennem hele serien.”

Se hele interviewet med Emma Paaske i videoen øverst i artiklen.

Artiklen blev oprindelig udgivet af Vi Elsker Serier.

Læs også