https://imgix.femina.dk/2022-08-08/20220606-140026-1-5315x3543ma.jpg
Kongehuset

Her er deres nye skoler: "Det er gode og kloge valg, der er taget"

8. august 2022
Af: Nikolaj Kesting, Ritzau
Foto: Henning Hjorth/Ritzau Scanpix
Prinsesse Isabella og prins Christian starter på nye skoler

Søndag blev det offentliggjort, hvor prins Christian og prinsesse Isabella efter sommerferien skal gå i skole henne.

For Prins Christians vedkommende bliver det den offentlige uddannelsesinstitution Ordrup Gymnasium i Gentofte, mens at prinsesse Isabella begynder på i 9. klasse på Ingrid Jespersens Gymnasieskole.

De to teenagere skulle begge være begyndt på Herlufsholm efter sommerferien, hvor prins Christian allerede gik, men en dokumentar, der handlede om mobning, vold og seksuelle krænkelser på skolen, fik kongehuset til at trække begge deres børn ud af skolen.

Fokus på mobning ikke tilfældigt

De to nye skoler giver ifølge Billed Bladets hofreporter, Ulrik Ulriksen, god mening, da valget virker velovervejet.

– Prins Christians Ordrup Gymnasium og prinsesse Isabellas Ingrid Jespersens Skole er begge skoler med et godt ry og med et tydeligt sundt værdigrundlag.

– Begge skoler er meget eftertragtede og har en moderne profil, der blandt andet sætter fokus på trivsel, siger han til Billed Bladet.

Også BT’s royale korrespondent, Jacob Heinel Jensen, mener, at valget af de to skoler er alt andet end tilfældigt.

For eksempel er der på Isabellas kommende skoles hjemmeside en mobbehandlingsplan.

– Det siger noget om, hvad det er for nogle skoler, kronprinsparret har valgt til deres børn – det er jo skoler, hvor man håber og tror på, der ikke opstår situationer, som vi så det med Herlufsholm.

– Det har været ekstremt vigtigt for Kongehuset at finde skoler til børnene, hvor der ikke opstår lignende situationer, siger han til B.T.

Ikke kun for eliten

Thomas Larsen, der er politisk redaktør på Radio4, påpeger, at skolerne ikke er kostskoler for eliten, som Herlufsholm havde ry for at være.

- Jeg vil mene, at det er nogle gode og kloge valg, der er taget. Det, der kendetegner de valgte skoler, er, at de er ret normale. Det er nogle skoler, der er tæt på det omgivne samfund.

- Det er ikke en kostskole, der i høj grad er forbeholdt elitens børn. Og derfor tror jeg, at de valg, de har truffet nu, vil blive modtaget godt af danskerne, siger Thomas Larsen.

Han mener, at samfundsudviklingen og tiden er sådan, at kongehuset ikke kan tåle, at der er for stor afstand mellem kongefamilien og befolkningen. Derfor er det også vigtigt, at kongebørnene vokser op med det omgivne samfund.

På Facebook har prins Christians kommende gymnasium søndag lavet et opslag, hvor de gør det klart, at det er et gymnasium for alle.

– OG (Ordrup Gymnasium, red.) er et helt almindeligt offentligt gymnasium, der med glæde tager imod alle de elever, der ønsker at gå hos os, uanset køn, seksuel orientering, etnicitet og social baggrund.

– Vi kommenterer aldrig på enkelte elever og opfordrer til, at alle respekterer de mere end 800 unge mennesker, der går på OG, og de knap 100 dygtige medarbejdere, skriver skolen blandt andet.

Denne artikel blev første gang bragt på Se&Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også