https://dk-femina-backend.imgix.net/2021-03-05/tht_303_ed_0722rt-1.jpg
TV-serier

Her er alt, du skal vide om den nye sæson af ”The Handmaid’s Tale”

10. marts 2021
af Emilie Søndergaard Christiansen
Foto: Elly Dassas/Birdie Thompson/AP/Ritzau Scanpix
Efter lang tids venten har den prisvindende dramaserie ”The Handmaid’s Tale” endelig fået premiere. Vi har samlet alt, du skal vide om den kommende sæson.

Siden det i juli 2019 kom frem, at der ville komme en sæson 4 af den Emmy- og Golden Globe-vindende dramaserie ”The Handmaid’s Tale” har vi ventet i spænding på at få at vide, hvornår den nye sæson vil få premiere.

Men nu er spændingen endelig blevet udløst.

29. april 2021 udkommer de første tre afsnit af den nye sæson, oplyser streamingtjenesten HBO Nordic i en pressemeddelelse.

Seriens fjerde sæson var originalt planlagt til at udkomme i efteråret 2020, men på grund af corona-pandemien, blev produktionen af ”The Handmaid’s Tale” sæson fire lukket ned nærmest, før den var begyndt tilbage i marts 2020.

Først i september 2020 kunne holdet bag serien genoptage produktionen, og nu kan vi altså endelig se frem til at finde ud af, hvad der er sket, siden vi sidst forlod Gilead.

Påvirket af corona

Det er dog ikke kun premieren på den nye sæson, der har været påvirket af corona-pandemien, fortæller producer på serien, Bruce Miller, i et virtuelt interview, der for nylig blev afholdt i forbindelse med afsløringen af traileren og premieredatoen på den nye sæson.

Også selve produktionen af den nye sæson har været ramt af udfordringer.

- Helt ærligt var den største udfordring, at det var svært at få vores cast ind i Canada for at optage, forklarer han.

Ligesom mange andre steder i verden blev der nemlig indført indrejseforbud i Canada.

Derudover blev der indført 14 dages karantæne, hvis man havde opholdt sig i landet i forbindelse med arbejde.

Derfor var der også flere af de skuespillere, der oprindeligt skulle have været med til optagelserne, der var nødt til at melde afbud, fordi de ikke kunne få de 14 dages karantæne til at passe ind i deres arbejdsskema, fortæller Bruce Miller.

Corona-pandemien fik heldigvis ikke lov til at ødelægge optagelserne til sæson fire.

Når de tre første afsnit af den nye sæson får premiere 29. april, kan vi glæde os til, at der de efterfølgende syv uger vil udkomme et afsnit om ugen, indtil alle 10 afsnit af sæson fire er ude.

Hvad skete der i sidste sæson? Med spoilers ...

Helt kort er ”The Handmaid’s Tale” baseret på Margaret Atwoods 1985-roman af samme navn, og både bogen og serien handler om det dybt religiøse og totalitære styre Gilead, som vi engang kendte som USA.

Her bliver fertile kvinder bragt til for at føde børn til overklassen, fordi fertiliteten i landet er faretruende lav.

Siden sidste afsnit af seriens sæson tre løb over skærmen, er der efterhånden gået to år. Derfor kan det også være en smule svært at huske, hvordan serien egentlig endte dengang.

Så hvis du ligesom os har brug for en kort opsummering af, hvor vi forlod Gilead sidste gang, så læs med her.

Sæson tre sluttede med intet mindre end et brag, da det lykkedes hovedpersonen June at gennemføre sin længe og grundigt planlagte operation ”Mayday,” der havde til formål at eskortere så mange børn og kvinder ud af Gilead som muligt.

Et helt fly fuldt landede i Canada, hvor Junes mand Luke og hendes veninde Moira var blandt de mennesker, der tog imod de mange flygtede kvinder og børn.

Men selvom mange af os nok havde forventet, at June ville følge med til Canada, besluttede hun i sidste øjeblik at blive i Gilead for at redde sin datter Hannah.

Det skete i en hæsblæsende scene, hvor hun blev ramt af skud fra vagterne, da hun løb gennem skoven efter at have distraheret militæret, så de mange kvinder og børn ikke ville blive opdaget i deres flugt fra Gilead.

Det sidste vi så til June, inden sæson tre blev afsluttet med et brag af en cliffhanger, var, at hun blev båret væk fra skoven af en gruppe handmaids. I live, men hårdt såret.

Udover denne dramatiske slutning, så vi også hvordan Serena Joy og kommandør Fred Waterford blev anholdt for krigsforbrydelser, da de krydsede grænsen til Canada.

Det bliver derfor interessant at finde ud af, hvordan deres fremtid ser ud i sæson fire.

Hvad kan vi forvente af den nye sæson?

Den nye sæson af ”The Handmaid’s Tale” vil kun indeholde 10 afsnit ligesom sæson 1, i stedet for de 13 afsnit, som de foregående to sæsoner har haft.

Tre af de nye afsnit vil blive instrueret af Elizabeth Moss, der spiller hovedrollen June Osborne i serien.

Men selvom den nye sæson bliver kortere end sædvanligt, bliver der på ingen måde sparet på spændingen.

I traileren for sæsonen, der netop er udkommet, kan man se en meget stålsat June kigge ind i kameraet og konstatere:

- Vi gemmer os ikke, vi bliver og kæmper.

Sæson fire kommer netop også til at samle op, hvor sæson tre sluttede.

Vi følger Junes kamp for at flygte fra Gilead, og vi ser, hvordan hun kæmper for at finde datteren Hannah og få hende med væk derfra.

I den officielle beskrivelse af den kommende sæson lyder det, ”at de risici, June løber, medfører uventede og farlige nye udfordringer, og hendes ønske om retfærdighed og hævn truer med at fortære hende og ødelægge hendes allernærmeste forhold.”

I et interview med Bazaar fortæller producer Bruce Miller, at hele den kommende sæson vil blive fortalt udelukkende fra Junes perspektiv.

- Det hele er fra Junes synsvinkel. Også scenerne med andre personer. Det er scener, hvor hun enten kender disse personer godt nok til at vide, hvad der ville være sket, eller hvor hun på et tidspunkt efterfølgende har fået at vide, hvad der er sket. Hver enkelt ting, vi ser, er noget, som enten hun ved eller ville vide, fordi hun fortæller os historien.

- Voice-overen er hendes erindringer, siger han.

I det virtuelle interview, der for nylig blev afholdt, gav Elizabeth Moss desuden seerne et hint om, at der også vil være en gennemgående konflikt mellem hendes karakter June og tante Lydia i løbet af sæsonen.

- En af de ting, vi kommer til at beskæftige os med i denne sæson, er magt, og hvad reel magt betyder, og hvem der har den.

- Magt kan være farlig. Det kan være destruktivt. June og Lydia søger begge magt på deres egne rejser, men på forskellige måder og med deres egne mål, forklarede hun.

Noget tyder altså på, at vi kan forvente os en sæson fyldt med drama, spænding og konflikter.

Hvem er med i sæson fire?

I den fjerde sæson af det dystopiske drama vil det, ligesom i de tre foregående sæsoner, være med den stærke og rebelske June i hovedrollen.

Udover Elizabeth Moss vender også skuespillerne Joseph Fiennes og Yvonne Strahovski tilbage i rollerne som ægteparret Serena Joy og kommandør Fred Waterford, der indtil den seneste sæson har haft June fanget som deres handmaid.

Derudover kan vi også forvente et gensyn med skuespilleren Max Minghella i rollen som Nick, Alexis Bledel og Madeline Brewer i rollerne som tjenestepigerne Ofglen og Ofwarren og Ann Dowd, Samira Wiley og O.T Fagbenle i rollerne som henholdsvis tante Lydia, Moira og Luke.

Udover de mange kendte ansigter fra de tidligere sæsoner, vil vi i sæson fire også komme til at møde flere nye karakterer.

Heriblandt skuespillerinden Mckenna Grace, som spiller med i Netflix-serien ”The Hauting of Hill House”.

https://dk-femina-backend.imgix.net/2021-03-05/20014526040047-1920x2372we.jpg

Hun vil indtage rollen som fru Keyes, en skarp og intelligent teenagekone til en noget ældre kommandør.

Derudover vil skuespillerne Zawe Ashton og Reed Birney også blive introduceret som nye gæstestjerner i serien.

https://dk-femina-backend.imgix.net/2021-03-10/zawe-ashton-.jpg
https://dk-femina-backend.imgix.net/2021-03-10/reed-birney-.jpg

Kommer der en sæson fem?

I december 2020 blev det bekræftet, at der ville komme en sæson fem af ”The Handmaid’s Tale”.

Det er dog endnu ikke til at sige noget om, hvorvidt det bliver det sidste gensyn med Gilead og tjenestepigerne.

Skaberne af den prisvindende serie melder dog klar til at skabe en spin-off af forfatteren bag ”The Handmaid’s Tale” Margaret Atwoods bog ”The Testaments”, hvis ikke der kommer en sæson seks.

Findes der en trailer?

Der findes en trailer til den nye sæson, og hvis du, ligesom os, ikke kan vente med at se, hvad der kommer til at ske i sæson fire af ”The Handmaid’s Tale,” kan du få en forsmag på dramaet i den hæsblæsende trailer lige her:

Og hvis du endnu ikke har set de første tre sæsoner af den prisvindende serie, kan de streames lige nu på HBO Nordic.

Læs også