https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1327-helle-t-3.jpg
Underholdning

Helle Thorning-Schmidt: Noget blev ødelagt omkring 1. maj

4. juli 2013
Af Tine Bendixen 07/04/2013 - 08:00
Da Helle Thorning-Schmidt talte i Århus 1. maj fik hun sprøjtet vand ud over sig af en vred mand bevæbnet med et vandgevær. Pludselig var hun ikke velkommen til sin egen fest

Helle Thorning Schmidt fortæller i et stort interview i FEMINA i denne uge, hvordan det påvirkede hende, at stemningen var aggressiv til 1. maj festen i Århus på grund af regeringens politik og hun pludselig blev oversprøjtet med vand.

- Det var en mærkelig oplevelse. Jeg får vand på mig og får som det første at vide, at det er vand, og det er så fint nok, jeg troede… altså det kunne jo være alt muligt andet…

Læs også: Helle Thorning-Schmidt: Jeg kan ikke lade være med at blande mig

Hun overvejede et øjeblik, om det kunne være noget mere væmmeligt end vand.

- Jeg troede faktisk først, det var øl. Man ved jo ikke helt, hvad det er, når man lige bliver ramt af noget vådt…

Helle Thorning-Schmidt blev mærkeligt nok ikke specielt bange, men hun blev vred og forstemt over oplevelsen.

- Lige bagefter stod verdens mindste pige og ligesom hev mig i jakken og sagde ”Da’ minister”. Jeg snakkede lidt med hende. Og jeg blev vred på den lille piges vegne og på min datters vegne – hun var i Fælledparken den dag. Skal det pludselig være sådan, at 1. maj er et så voldsomt sted, at børnene ikke kan være en del af det, som ellers skulle være en fest? Jeg blev mere forstemt end egentlig vred. Det er 1. maj. Hvis man ikke er enig, kan man bare blive væk, ikke? Der er ikke noget tvang.

Læs også: Helle Thorning-Schmidt: Jeg er nødt til at værne om mit privatliv

Håret og tøjet er for længst tørt, og når hun tænker tilbage på den dag, hun fik sprøjtet vand over sig, er det ikke med vrede på egne vegne.

- Jeg blev mere irriteret over, at der ligesom var noget ødelagt omkring 1. maj.

Læs hele interviewet med Helle Thorning-Schmidt i denne uges FEMINA

Læs også