https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1327-helle-t-1.jpg
Underholdning

Helle Thorning-Schmidt: Jeg er nødt til at værne om mit privatliv

4. juli 2013
Af Tine Bendixen 07/04/2013 - 08:00
Det koster at være statsminister. Helle Thorning-Schmidt siger, at hun har måttet trække en grænse for at værne om sig selv og sin familie. Men bag den glattere facade er hun stadig Helle, siger hun

Tidligere i sin politiske karriere inviterede Helle Thorning-Schmidt gerne journalister og perifere bekendtskaber hjem i privaten på Østerbro. Det er slut nu efter adskillige ture i mediemaskinen. Hun erkender, at hun er blevet glattere

- Folk siger, ”Hvorfor kan vi ikke MÆRKE dig mere?”. Men jeg har fundet ud af, at jeg er nødt til at værne ret meget om mit privatliv.

Læs også: Helle Thorning-Schmidt: Noget blev ødelagt omkring 1. maj

Helle Thorning-Schmidt kan godt forstå, at folk længes efter at se mere af hende som menneske. Det er er bare ikke noget at gøre ved.

- Men jeg har altså også en fornemmelse af, at det har noget at gøre med, at jeg er kvinde. Jeg tror ikke, man havde samme krav til Anders Fogh om, at man skulle kende ham bedre. Fordi en kvinde er statsminister, har man lyst til, at hun skal vise sig mere fra sin varme side. Jeg læser også dameblade og vil gerne kende nogle af dem, der gør indtryk på mig, lidt bedre. Så jeg forstår det sådan set godt. Men jeg opfatter faktisk ikke mig selv som en lukket eller reserveret person. Jeg opfatter bare, at jeg passer mit arbejde.

Helle Thorning-Schmidt synes selv, hun er den mest folkelige statsminister til dato. Og når hun er hjemme i privaten, smider hun stiletterne og hopper i cowboybukserne og lægger gerne et puslespil.

- Så er jeg den, som du også ser nu. Jeg er en almindelig person, som har det godt med mine veninder, mine venner og min familie. Jeg er en utrolig loyal person. Jeg har veninder, som jeg har haft siden anden klasse og som stadig er meget tæt på, og det er en tryghed. Jeg er en meget åben person. Jeg opfatter ikke mig selv som en lukket person.

Læs også: Helle Thorning-Schmidt: Jeg kan ikke lade være med at blande mig

Læs hele interviewet med Helle Thorning-Schmidt i denne uges FEMINA

Læs også