https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/dig-og-dit-liv/familie/2012/10/1241-hella-joof-vores-boern-goer-os-til-perfektionister/1241-hella-joof-perfektionister-art.jpg
Underholdning

Hella Joof: Vores børn gør os til perfektionister

11. oktober 2012
af Redigeret af Mia Qvist Scheelsbeck, FEMINA, Aller Media
Perfektionismen kommer snigende, når vi får børn, siger filminstruktøren.

Det kræver en god planlægningssans, når børn, job, rengøring, indkøb, motion og alt muligt andet i hverdagen skal gå op i en højere enhed. Det kræver måske en grad af perfektionisme.

Ifølge Hella Joof, der er aktuel med filmen 'Sover Dolly på ryggen', er hendes generation blevet til perfektionister, fordi deres forældre simpelthen slappede for meget af.

- Nu har jeg ikke fulgt så meget med i den dér spelt-debat, men for nogle skal tingene bare være ekstremt meget i orden, man skal ikke hente senere end kl. 15, og alt skal være hjemmebagt og økologisk. Og så er der nogle, der slappe for meget af. Og dér har vores generation nok haft nogle forældre, som slappede lidt for meget af, så vi har stræbt efter det perfekte, det, vi ikke selv fik som børn. Efter en spreder kommer en samler, og vi har nok givet vores børn et andet fundament at stå på, forklarer Hella Joof.

Læs også: Sofie Gråbøl blev mobbet som barn, og det har sat sig i selvtilliden

Rigtig mange ting skal være i orden
Filminstruktøren tror på, at det faktisk er børnene, der er med til at gøre os til perfektionister.

- Jeg tror i høj grad, perfektionismen kommer af det med at få børn. Prøv lige at kigge på, hvor meget der skal være i orden: Der skal være bleer og rent tøj og varmt vand og kærlighed og sund mad og sovetider og tv-restriktioner og god stemning mellem forældrene, og man skal tale med dem om sex uden at overskride deres grænser.. Det er kraftedeme mange ting, man skal, siger Hella Joof, der i øvrigt fylder 50 år den 1. november og har det godt med det.

- Jeg har en følelse af mageløs sejr, som hun siger.

Læs også