https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kendte/2013/02/1307-helen-mirrens-fortid-sex-og-kokain/1307-helen-mirren-sex-copy.jpg
Underholdning

Helen Mirrens fortid: Sex og kokain

15. februar 2013
af Helle Bjerre og Mette Nexmand
Skuespilleren Helen Mirren lægger ikke skjul på, at hendes ungdom var én lang fest, hvor stofferne flød

Da Helen Mirren var i 20'erne, fik hun en tatovering på hånden. En indianer i Minnesota brændte et blåt symbol mellem hendes pege- og tommelfinger. Det var meget provokerende dengang - kun rockere og sømænd turde den slags, fortæller hun.

Den nu 67-årige skuespiller har beholdt tatovering som minde om en vild og ustyrlig tid.

Læs også: Susanne Bier - Jeg bryder mig absolut IKKE om at stå på den røde løber

- Som ung rejste jeg ud i verden med en eksperimentel teatergruppe, og hele ideologien gik ud på, at man dedikerede sit liv til teatret. Det var helt uacceptabelt at blive berømt, husker hun.

Flød med kokain
Berømmelsen kom senere, men først skulle der festes igennem.

Og der BLEV virkelig festet, især i 80'ernes London. Til festerne flød det med kokain, og Helen Mirren holdt sig ikke tilbage. Heller ikke med sex. Der var mange mænd, mange løse bekendtskaber. Senere i sit liv har hun fortalt i interviews, at det var en hård tid. Bl.a. blev skuespilleren udsat for flere sexovergreb, mens hun var påvirket af stoffer. Men hun meldte ikke overgrebene, fordi "det gjorde man bare ikke dengang", som skuespillerinden siger.

I takt med den stigende anerkendelse fik dog Helen Mirren styr på sit liv og lagde stofferne på hylden. De mange mænd måtte samme vej, og i dag er hun lykkeligt gift med filminstruktøren Taylor Hackford.

Læs også: Helen Mirren - "Det er vanvid at få en Oscar"

Læs også